Újabb élőképes webkamerák Nagykanizsán

Újabb élőképes webkamerákat/térfigyelő kamerákat helyeztek üzembe Nagykanizsán. A kamerák közül kettő – az egyik pásztázó – az Erzsébet teret mutatja, míg a harmadik egy nagylátószögű, panoráma égképet mutat a városról.

A kamerák élőképei az Ezsébet tér keleti és északi irányából mutatják a teret, míg a nagylátószögű objektíves kamera panoráma égképet mutat, de nyugati irányból.

A webkamerák/térfigyelő kamerák képei viszonylag jó minőségűek és nagyíthatók.

A kamerák élő képei a város honlapján találhatók meg ezen a linken: https://www.nagykanizsa.hu/varos/webkamera

Ez csak egy fotó! Ne kattintson rá!

Korábban már írtunk nagykanizsai webkamerákról, melyek egy részét már lekapcsolták, bár ezeket cégek üzemeltették. Viszont a rendőrségre 30-nál is több kamera is van bekötve, ezek közül a legtöbb a központi autóbuszpályaudvart figyeli.

A nagykanizsai térfigyelő kamera-fejlesztés 2017-ben vett újra lendületet. Információink szerint Kanizsán jelenleg több mint 60 városi és közel 1000 magántulajdonban lévő térfigyelő webkamera üzemel közterületeken és magánszemélyeknél.

Térfigyelő kamera-ügyben legutóbbi hírünk az volt, hogy a városvezetés tavaly év végén úgy döntött, a rongálások megakadályozása érdekében térfigyelő kamerát szereltetnek fel a Nagy Magyarország emlékműhöz.