Nincs pénz a boncodföldei autistaotthon fenntartására

Be kell zárni az autisták boncodföldei bentlakásos védőotthonát, ha nem érkezik gyors anyagi segítség – közölte a zaol.hu szerdán.

A dolgozóknak csak a bérek hatvan százalékát tudták kifizetni, az alapítvány vezetője pedig egyetlen fillért sem vett fel – mondta el az Autista Sérültekért Zalában Alapítvány vezetője a Zalai Hírlap internetes oldalán megjelent cikkben.

Jakab Károlyné hozzátette: a bérek kifizetésére egymillió forintra kellene, további hárommillió forintból pedig a köztartozásaikat tudnák rendezni. Ősztől már reményeik szerint egy működési pályázatból fedezni tudnák a költségeket.

Jelenleg havi 540 ezer forint állami támogatást kapnak gondozottanként, de a speciális feladatok ellátásához ennek a négyszeresére lenne szükség. A szülők, gondviselők 100 ezer forintos térítési díjjal járulnak hozzá az ellátáshoz és rendszeresen gyűjtenek adományokat is, de a befolyt összegből nem tudják biztosítani a fenntartás költségeit.

A védőotthonnak tizenegy lakója van, Zala mellett Fejér, Somogy, Baranya és Pest megyéből. A speciális feladatokat hét szakképzett szociális gondozó látja el, mellettük terápiás munkatársakra, félállású gyógypedagógusra is szükség volna.

A védőotthon specialitása, hogy fiatalokat és gyerekeket is fogad, hasonló intézmény csak Miskolcon működik még az országban. MTI

Csütörtökön Rigó Csaba zalai kormánymegbízott azt nyilatkozta, hogy állami intézményekben adnának helyet a boncodföldei védőotthon lakóinak.

Erről szóló legfrissebb hírünk IDE KATTINTVA OLVASHATÓ.

A Zalai Hírlap online pénteken arról adott hírt, hogy NEM KELL BEZÁRNI A BONCODFÖLDEI AUTISTAOTTHONT, MERT JÓSZÁNDÉKÚ EMBEREKNEK KÖSZÖNHETŐEN 5 MILLIÓ FORINTHOZ JUTOTT AZ ÜZEMELTETŐ ALAPÍTVÁNY.

(Fotó: Autista Sérültekért Alapítvány Zalában, Boncodfölde)

Vélemény, hozzászólás?