Megválasztja Balogh László polgármester alpolgármester-jelöljét a nagykanizsai ellenzéki többség

„Balogh László polgármester úrral és a Fidesz-KDNP frakció képviselőivel történt mai megbeszélés után, 2020. február 17-i ülésén az Éljen VárosuNK! Egyesületének frakciója úgy határozott, hogy a korábban tett ajánlatunkat továbbra is fenntartjuk, mert álláspontunk szerint ez szolgálná a város érdekét.

Mindazonáltal a város törvényes működése érdekében hajlandók vagyunk Balogh László polgármester úr által jelölt egy alpolgármester-jelöltet megválasztani, ugyanakkor frakciónk töretlenül folytatja választási programjának következetes megvalósítását.” – írta hétfői közleményében Facebook oldalán az Éljen Városunk Egyesület.

A dél-zalai város közgyűlése február 27-én soron kívüli tárgyalási napot tart, tehát elméletileg ekkor választhatják meg Nagykanizsa új alpolgármesterét.

Balogh László polgármester eddig két alkalommal is Bizzer Andrást, a Fidesz frakcióvezetőjét javasolta alpolgármesterének, amelyet az Éljen Városunk frakciója ezidáig nem szavazott meg, de az egyeztetést követően nagy valószínűséggel, ebben a ciklusban Bizzer lehet a kanizsai városvezető helyettese.

(A nagykanizsai városháza)

Hogyan tovább? – Alpolgármester nélkül Nagykanizsa

„Még várat magára a megegyezés az alpolgármester vagy alpolgármesterek személyéről Nagykanizsán – az ősz óta tartó patthelyzet az országos sajtó érdeklődését is felkeltette. Egy frissen megjelent cikk például arról ír: az Éljen VárosuNk! Egyesület kilátásba helyezte a közgyűléstől a polgármesterre ruházott jogok megvonását Balogh Lászlótól. A tegnap felröppent hírekre sajtótájékoztatón reagált a Fidesz helyi szervezete.