Légzőkészülékkel mentették ki a lakókat egy nagykanizsai házból

Egy Kőrisfa utcai lakóházban mértek gázkoncentrációt a tűzoltók.

Nagykanizsán egy Kőrisfa utcai családi házhoz riasztották a helyi hivatásos tűzoltókat vasárnap a késő esti órákban. Ott ugyanis rosszul lett egy ember, akit szén-monoxid-mérgezés gyanújával kórházba szállítottak a mentők.

Az egység az ott lakó család tagjait légzőkészülékkel kimenekítette a házból, majd méréseket végzett és kimutatta a mérgező gázt az ingatlan levegőjében. Az ingatlant a tűzoltók átszellőztették.

A szén-monoxid-szivárgás miatt helyszínre érkeztek a gázszolgáltató munkatársai is – tájékoztatott a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Információink szerint a szén-monoxid egy, a fürdőszobában elhelyezett nyílt égésterű vízmelegítő berendezésből szivároghatott, melynek további használatát a gázszolgáltató szakembere megtiltotta.

Egy középkorú pár és kétéves kislányuk halt meg a nagykanizsai családi házban

Egy középkorú nő, egy középkorú férfi és kétéves gyermekük holttestét találták meg a nagykanizsai családi házban kedden a rendőrök – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-vel. Takács Tivadar az előzményekről elmondta, hogy a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságra kedden délután érkezett bejelentés, hogy napok óta nem látták a nagykanizsai családot.