Hogy ne történjen tragédia – Kedvezményesen vásárolhatnak szén-monoxid érzékelőket a nagykanizsaiak

“Tisztelt Kanizsaiak!
A szén-monoxid veszélyeire, épületeink biztonságosabbá tételére nem lehet elégszer felhívni a figyelmet. Különösen így érezzük ezt, amikor a média újabb halálesetről számol be, amely talán egy vészjelző-készülékkel, amely mindössze pár ezer forintba kerül, elkerülhető lett volna.

Most, hogy az időjárás hűvösebbre fordult, illetve elindult a fűtési szezon, kérem, mérlegeljék a színtelen, szagtalan, nagy dózisban életveszélyes gáz érzékelésére képes készülék beszerzését.

Az önkormányzat, az egyik nagykanizsai vállalat és a Szatmári Kft. megállapodást kötött, amelynek értelmében a nagykanizsai lakosok kedvezményes áron, bruttó 9500 forintért vásárolhatják meg a Honeywell XC70-es készüléket a Szatmári Kft., a Gejzír Kanizsa Kft. és a Zalagáz Kft. üzleteiben.

Az akció holnap, azaz 2020. október 28-án kezdődik és 2020. december 31-ig tart.
Kérem Önöket, amennyiben tehetik, éljenek ezzel a lehetőséggel!” – tájékoztatott Facebook oldalán kedden Balogh László nagykanizsai polgármester.

Egy középkorú pár és kétéves kislányuk halt meg a nagykanizsai családi házban – Dél-Zala Press

Egy középkorú nő, egy középkorú férfi és kétéves gyermekük holttestét találták meg a nagykanizsai családi házban kedden a rendőrök – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-vel. Takács Tivadar az előzményekről elmondta, hogy a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságra kedden délután érkezett bejelentés, hogy napok óta nem látták a nagykanizsai családot.