Haragot gerjesztett, tettlegességet szült a kanizsai temetői FB bejegyzés

nagykanizsa temető

Házaspár lopkod a kanizsai temetőben? címmel tegnap egy nyilvános Facebook bejegyzés nyomán közzé tettünk egy cikket, melyben a neveket a személyiségi jogok miatt kitakartuk.

Ma a házaspár fia szintén a Facebookon reagált a bejegyzésre.

Egy valami elszomorító, amit talán nem kellett volna.  Az állítólagos ügy miatt szüleit az Erdész utcai lakásukon megkeresték és az édesanyjának szemtanúk előtt adtak egy pofont. Ezt nem kellett volna. Következzen a fiú nyilvános FB bejegyzése. (A nevet természetesen itt is kitakartuk.)

Mélyen Tisztelt Hozzászólók!

Válaszként a temetői tolvajokról írt gyalázkodásra, a következőket szeretném közzétenni, mivel szüleim a koruk miatt nem tudnak az interneten reagálni.
Köztudottan évek óta a Nagykanizsai Köztemető engedélyezi, hogy a szemétbe került koszorú alapokat bárki szabadon elviheti, azzal a megkötéssel, hogy szemetet nem hagyhat maga után.
Anyám virágkötői végzettségével, alkalmanként, pénzkiegészítésként koszorúkat köt. Ha lehet, akkor a kidobott kereteket újrahasznosítja. Ez még nem bűn.
A bűn akkor kezdődik, amikor egy sértett önérzet kezébe akarja venni a törvénykezést.
Bizonyíték hiányában a nevesítés és lakcím megadás törvénybe ütköző cselekmény, ami adott esetben felelősségre vonást is eredményezhet.
A mai napon tettlegességre is sor került, oly módon, hogy szüleimet lakásukon felkeresve, üvöltözve, a csukott kertkapun keresztül anyámat szemtanuk előtt pofon vágta.
Az önbíráskodást a törvény nagyon keményen kezeli. Engem személy szerint idegenként is mélységesen felháborítana az ilyen cselekedet. Családtagként érintve, csak annyit tehetek, hogy lenézem azt aki megüt egy nőt a vélt sérelmek okán.
Újra csalódnom kellett egy emberben, aki előbb üt, azután gondolkodik.
Nagyon sajnálom a sok hozzászólót, akiket egy koholt ügy kapcsán őrjöngő és vádaskodó tömeggé lehetett összekovácsolni.
Köszönöm mindenkinek, aki elolvasta és átgondolva alkot véleményt soraimról.
Tisztelettel: ifj…..