Földrengés volt Nagykanizsa közelében. Ön is érezte?

Ma (kedden) hajnali 4 óra után kisebb földrengés volt Nagykanizsánál. A rengés 2,6-os erősségű volt. Később, 4 óra 46 perckor ugyanitt egy 2,3-as erősségű földrengést is regisztráltak. A földrengést/földrengéseket a lakosság is érezte, károkról nincs információnk.

A földrengéseket Nagykanizsa több részén és Palinban és még Szepetneken is érezte a lakosság. Letenyén és környékén szintén észlelték a rengéseket. Valószínűleg a két város környező településein is történtek észlelések.

A katasztrófavédelem VÉSZ applikációjának értesítése: a CSFK Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium közleménye szerint 2021. március 2-án 4 óra 12 perckor földrengés keletkezett Nagykanizsa térségében. A földmozgás magnitúdója 2,6 volt a Richter-féle skálán. A földrengést a lakosság érzékelte, azonban károkról nem érkezett bejelentés a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz. A földrengés epicentruma 10 km-es mélységben volt.

Legutóbb Nagykanizsa környékén tavaly, december 28-án volt érezhető a horvátországi Petrinjánál történt 5,4-es erősségű földrengés, amely hatalmas károkat okozott Horvátország érintett területein. Ennek utórengéseit a lakosság is érezte Zala megyében.

Tavaly január első napjaiban szintén földrengés volt Nagykanizsánál, az a Richter-féle skála szerint 3,5-ös erősségű volt.

Akkor a földrengés epicentruma Nagykanizsától 11 kilométerre déli irányban volt a Surd-Liszó-Belezna-Bajcsa-Murakeresztúr alatti törésvonal mentén, több kilométer mélyen.