Földrengés volt Nagykanizsa környékén

Kisebb földrengés volt vasárnapra virradó éjjel Nagykanizsától 11 kilométerre délre – közölte az MTI-vel a Magyar Tudományos Akadémia szeizmológiai obszervatóriuma.

Az éjjel 2.13 perckor keletkezett földmozgás 3,5-ös volt a Richter-féle skála szerint, esetleges hatásairól, károkról nem érkezett bejelentés az obszervatóriumba – tájékoztatott a CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium – írta az MTI.

Több olvasónk is jelezte, hogy a földrengést különösen Molnári és Murakeresztúr térségében érezték a legerősebben, de Nagykanizsán is tapasztalni lehetett.

Egy kanizsai hölgy azt írta, a földrengés olyan volt, mintha valami megrázta volna az ágyat, sokan felébredtek a furcsa mozgásoktól, zajoktól a földrengés utáni pillanatokban a dél-zalai városban. A földrengés epicentruma Nagykanizsától 11 kilométerre déli irányban volt a Surd-Liszó-Belezna-Bajcsa-Murakeresztúr alatti törésvonal mentén, több kilométer mélyen.

Nagykanizsa környékén legutóbb 2017. júniusában észleltek mérhető földrengést. Az 2,1-es erősségű volt és 4 kilométernyi mélységből tört fel.

Akkor azt a földrengést a lakosság nem igazán érzékelte, a mostanit igen.

Földrengés volt Nagykanizsa térségében

Kisebb, a Richter-skála szerinti 2,1-es erősségű földrengés volt Nagykanizsa közelében – írta a katasztrófavédelem csütörtökön a honlapján. Az MTA Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma azt közölte, hogy mintegy négy kilométeres mélységben keletkezett a földmozgás. A földrengést a lakosság nem érzékelte, a katasztrófavédelem ügyeletére ezzel kapcsolatos bejelentés nem érkezett.