ÉVE: politikai megrendelésre menesztették a kanizsai médiaház ügyvezetőjét

Csütörtökön délután a nagykanizsai Éljen VárosuNk! frakció sajtótájékoztatót tartott a polgármesteri hivatal ÉVE irodájában. Az eseményen technikai okok miatt nem tudtunk jelen lenni, ezért arra kértük a szervezőket, küldjenek egy tájékoztatást arról, hogy mi hangzott el a sajtótájékoztatón. Megkaptuk, szó szerint közöljük.

„Balogh László polgármester politikai nyomásra, egyszemélyi hatalmával visszaélve menesztette Tar Mihály ügyvezetőt a Kanizsa Médiaház éléről. A hivatalos indoklás mondvacsinált és álságos.

(Tar Mihály a Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft. leváltott vezetője. Fotó: YouTube)

A menesztés véleményünk szerint nyilvánvalóan politikai megrendelésre, Cseresnyés Péter megbízásából érkezett, Balogh László önállóan erről nem dönthetett, ismerve a városi politikai viszonyokat.

A Fidesz 2019 előtt a városi médiát pártsajtóvá züllesztette, annál mélyebbre, ahol az átvétel időpontjában volt már nem kerülhetett. Éveken keresztül kizárólag a Fidesz szólalhatott meg a Kanizsa Újságban, és ülhetett be a TV stúdiójába. Ezen a változtatott Tar Mihály vezette Médiaház, amit a helyi Fidesz nem nézett jó szemmel, folyamatosan támadta ezért az ügyvezetőt. Annak ellenére bojkottálta a városi médiát, hogy minden érintett fél teret kaphatott a megszólalásra az egyes ügyek mentén.

A Fidesz egy olyan közbeszerzési eljárást akar a Médiaházra erőltetni, ami alapján egy piaci szereplő kaphatja a piaci árnál drágábban a nyomdai és terjesztési munkálatokat két éven keresztül. A tervezett szerződés előnytelen és szükségtelen a Kanizsa Médiaház számára, több millió forintos többletköltséget okozna, és a Fidesz érdekeit szolgálja. Tar Mihály javaslatot tett olcsóbb és hatékonyabb, ugyanakkor törvényes megoldásra, ami a helyi Fidesznek nem tetszett, így ezzel okot kreáltak a menesztésére.

Dr. Fodor Csaba ÉVE frakcióvezető, Horváth Jácint ÉVE frakcióvezető helyettes”