Életet mentett a szén-monoxid érzékelő Nagykanizsán

Szén-monoxid érzékelő hívta fel Nagykanizsán egy Rákóczi utcai családi ház lakóinak lakók figyelmét gázkészülékük hibájára vasárnap kora délután.

A helyszínre riasztott nagykanizsai hivatásos tűzoltók ugyan már nem érzékelték műszereikkel a mérgező gáz jelenlétét, de az érzékelő jelzése miatt értesítették a gázszolgáltatót. A kiérkező szakemberek megállapították, hogy a nyílt égésterű melegvíz-termelő készülék nem biztonságos, így kizárták azt a szolgáltatásból.

Hasonló eset november 5-én történt a városban Kiskanizsán, amikor szintén helyesen jelzett a szén-monoxid érzékelő egy lakóháznál a Homokkomáromi utcában, így az ingatlan lakói nem szenvedtek mérgezést.

A helyi hivatásos tűzoltók az érintett helyiségekben műszerekkel kimutatták a mérgező gáz jelenlétét, s átszellőztették az épületet. A lakók a nem biztonságos fűtőberendezések használatát beszüntették – tájékoztatott a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A szén-monoxid érzékelőket kedvezményes áron vásárolhatják meg a kanizsaiak!

Hogy ne történjen tragédia – Kedvezményesen vásárolhatnak szén-monoxid érzékelőket a nagykanizsaiak – Dél-Zala Press

„Tisztelt Kanizsaiak!A szén-monoxid veszélyeire, épületeink biztonságosabbá tételére nem lehet elégszer felhívni a figyelmet. Különösen így érezzük ezt, amikor a média újabb halálesetről számol be, amely talán egy vészjelző-készülékkel, amely mindössze pár ezer forintba kerül, elkerülhető lett volna. Most, hogy az időjárás hűvösebbre fordult, illetve elindult a fűtési szezon, kérem, mérlegeljék a színtelen, szagtalan, nagy dózisban életveszélyes gáz érzékelésére képes készülék beszerzését.