Bosszantó viráglopások Nagykanizsán

Sajnos nem csak nyáron, hanem szinte minden évszakban előfordulnak viráglopások Nagykanizsán.

Általában az üzletek dekorációs virágosításából lopnak el egy-egy szebb darabot, mint például június 24-én valamikor az éj leple alatt (vagy 25-én hajnalban) egy gyönyörű, lábon álló piros muskátli tűnt el a kanizsai Kölcsey Ferenc utcában lévő Musi-Cuki cukrászda és kávézó bejáratából.

(Fotó: Musi-Cuki – Facebook)

Csakhogy ezt kamera is rögzítette, írta a Musi-Cuki. És határidőt adva üzentek is a tolvajnak.

” Üzenet a virág tolvajnak!!!
/Ha egyáltalán tud olvasni!/
Sok időnket elvett míg végignéztük a kamerák felvételeit, de megtaláltunk aranyom!
Vasárnapig van lehetőséged vissza vinni a helyére tenni az ellopott virágot, ha nem sikerül hétfőn reggel visszük a rendőrségre a felvételt, és itt az oldalra kitesszük a kivágott kamerafelvételt!!!
És sokan megfogják osztani csak úgy szólunk! ” – írták.

Évek óta folytatódnak a viráglopások a városban és sajnos az eszetlenek a temetői sírokat sem kímélik. Vajon mikor lesz ennek vége? Vagy ez olyan, mint a futball? A meccs előtt a fejekben kellene rendet tenni?

Temetői lopások Nagykanizsán

Már több alkalommal foglalkoztunk a nagykanizsai temetői lopásokkal. A kanizsai Tripammer utcai sírkertben előfordult, hogy egy 6 hónapos korában elhunyt kisfiú sírjáról rendszeresen ellopták a virágot , olyan is volt, amikor haragot gerjesztett, tettlegességet szült egy kanizsai Facebook-bejegyzés. Az is szóba került, kamerákat szerelnek fel a kanizsai sírkertekben.