Balogh László a FIDESZ-KDNP polgármesterjelöltje Nagykanizsán

Bemutatták a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltjeit. A sajtótájékoztatón Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere elmondta: a jövőben több időt szeretne tölteni a családjával és a tanítással, ezért nem indul polgármesterjelöltként az októberi helyhatósági választásokon. A kormányzó erők a város élére Balogh Lászlót, a humán bizottság elnökét jelölik.

– „Én jó szívvel ajánlom …, segítjük egymás és az ő munkáját is. Mondta az eseményen Dénes Sándor a város polgármestere.

Dénes Sándor nem vonul vissza a közélettől, a kiskanizsaiakat a jövőben is szívesen képviseli majd a közgyűlésben, így a 10. választókerület jelöltjeként indul.

– Minden döntés nehéz, ez különösen az volt. Igaz, hogy én annak idején azt mondtam, hogy öt évre vállaltam a polgármesterséget, és ez nagyon gyorsan elszaladt. 62 éves vagyok és imádok tanítani, ezt mindenki tudja, én polgármesterként is – mivel erre van lehetőség – tanítottam az iskolámban. El kellett dönteni, hogy hogyan tovább. Nem volt könnyű, úgy döntöttem, hogy hátrébb állok, visszamegyek tanítani a gimnáziumba, és több időt szeretnék a családommal tölteni – mondta Dénes Sándor polgármester.

Balogh László, a FIDESZ-KDNP polgármesterjelöltje, a humán bizottság elnöke kiemelte: neki és a csapatának Nagykanizsa a világ közepe, és együttműködését ajánlja minden kanizsainak.

– Hiszünk Nagykanizsában, ezzel együtt Kanizsa mindenkié, de leginkább azoké, akik hisznek benne. Ebből kiindulva szeretnénk, ha minél többek számára igazi otthon lenne Nagykanizsa, mert azért vagyunk a világban, hogy valahol otthon legyünk benne. Tudunk tenni, azt hiszem, mindannyian azért, hogy szebben, jobban éljünk. Szeretnénk támaszkodni az elmúlt városvezetés eredményeire és természetesen szeretnénk előrelépést minden területen, ami Kanizsával kapcsolatos – mondta Balogh László a pártszövetség jelöltje.

Balogh László. Fotó: Facebook

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, választókerületi elnök kiemelte: minden kanizsai városrész fejlődött az elmúlt időszakban, és ez a folyamat nem áll meg. A nagyberuházások, így például az új ipari park kialakítása, valamint a sportcsarnoképítés és a ferences kolostor megújítása mind megvalósul a közeljövőben.

– Tehát folyamatosan történik fejlesztés, tervezés és ennek továbbvitele érdekében a csapat, akiket ma bemutattunk, a legalkalmasabb. Odaadó, a közösségért tennivaló emberekből áll, olyanokból, akik nem csak a pártpolitika világából jöttek, hanem akik már civilként is nagyon sokat tettek kisebb-nagyobb közösségekért, hisz három olyan képviselőjelölt is van a csapatban, akik a civil életben mutattak fel komoly eredményeket. – emelte ki Cseresnyés Péter.

A FIDESZ-KDNP jelöltjeit a NagyON Kanizsa Egyesület és a Nagykanizsai Polgári Egyesület is támogatja a helyhatósági választásokon. A kormányzó erők jelöltjei: Vörös András, Szabó Szilárd, Tóth Nándor, Bedő György, Szakos Lilla, Dénes Sándor, Szőlősi Márta, dr. Erdős László, Radics Bálint és Bizzer András.

(Forrás: Kanizsa Újság)

Bemutatkoztak a PROBONO – A Közjóért, Nagykanizsáért Egyesület jelöltjei

A PROBONO – A Közjóért, Nagykanizsáért Egyesület pénteken délben sajtótájékoztatót tartott és bejelentették, hogy a 2019. októberi önkormányzati választáson egy pártoktól független egyesület is fog indulni a választáson, amelynek jelöltjei mind szakemberek, ismert és elismert emberek lesznek, akik eddig már munkájukkal bizonyítottak és akik nem egyes pártok érdekeiért, hanem NAGYKANIZSÁÉRT kívánnak dolgozni, ha a kanizsai választópolgárok bizalmat szavaznak nekik.

Közös polgármesterjelöltet indít az ellenzék Nagykanizsán

A Jobbik, az MSZP, a Momentum, az LMP és a DK az Éljen Városunk! Egyesület jelöltjét, Hári Tibor ügyvédet támogatja az őszi polgármester-választáson Nagykanizsán – jelentették be hétfőn a városháza előtt tartott sajtótájékoztatón. Horváth Jácint, a DK választókerületi elnöke hozzátette: a város mind a tíz körzetében egyetlen ellenzéki képviselőjelölt indul.