Megújult a nagyrécsei Berényi Fogadó!

Megújult a nagyrécsei Berényi Fogadó!

A korábban megszokott magas színvonalon vállaljuk lakodalmak, rendezvények, programok, események kiszolgálását!

A tavalyi évihez képest lakodalmas árainkat 15%-al csökkentettük!

Csoportos kedvezmények!

30 szobás, minőségi szállással várjuk vendégeinket!

Nyitvatartás: Non-stop 0-24 óráig.

Nagyrécse, Táncsics Mihály út 48.
Tel: 06/93/571-081

Facebook: Berényi Fogadó.

Több mint 60 íz közül lehet válogatni ennél a kézműves fagylalt nagykernél

Ha kíváncsi arra, hogy milyen ízek közül választhat egy kézműves fagyi nagykernél, akkor egyszerűen kattintson a hiszteriafagylalt.hu linkre! Itt számtalan ízű fagylalt közül választhat. A fagylaltok egytől egyig minőségiek és nem tartalmaznak tartósítószert egyáltalán. A nagykereskedésben készített fagylaltok között soha nem fogunk találni egyformát, hiszen teljesen egyedi még a díszítésük is. A felhasznált alapanyagok tekintetében elmondható, hogy csak minőségi alapanyagokkal dolgoznak. A fagylaltokat többféle tégelyben és eltérő méretben rendelhetik meg a viszonteladók. Ezekkel a fagylaltokkal semmilyen további teendő nincsen. Szállítás után azonnal a pultba rakhatók és már ki is lehet szolgálni az izgatott vásárlókat.

Szezonális gyümölcsöket, mascarponét, állati tejszínt, minőségi csokoládét, pisztáciát is felhasználnak egy-egy fagylalt elkészítése során. Itt tényleg minőségi fagylaltot lehet beszerezni a cukrászdák vendégeinek. A fagylaltokra érdemes előrendelést leadni. Készleten soha nincsenek a fagylaltok, hiszen mindig frissen készítik azokat. A kézműves fagylaltokat több mint 50. ízben kínálják és mint írtuk mindig frissen készítik a megrendelések alapján. A fagylaltokba egyáltalán nem tesznek aromát és színezékanyagokat. A gyümölcsös fagylaltoknál minimum 40 azázalékos gyümölcstartalommal lehet számolni. A nagykereskedés alapanyagaik beszerzésekor mindig előnyben részesíti a hazai termékeket, így a tej, a tejszín vagy a gyümölcs tekintetében is.

A kézműves fagylaltokat számtalan ízben kínálják, így választhatunk cukormentes csokoládét, csokis kekszet, erdei gyümölcsöt, fekete ribizlit, gyömbéres körtét, kinder pingvint, maracujat, fehér csokit áfonyával, meggyes joghurtot, Rákóczi túrósat, sárkánygyümölcsöset, somlói galuskásat, sőt sós karamelt is. Láthatjuk, hogy a választék igen széles, így még azokat a vásárlókat is ki tudják szolgálni a cukrászdákban, akik cukormentes és egészséges termékeket keresnek és fogyasztanak. A Hisztéria fagylalt odafigyel a minőségre, amelyet folyamatosan elérhetővé tesz vásárlói számára az év bármely napján. Érdemes a weboldalon körülnézni és megtekinteni a teljes kínálatot. A rendeléseket pedig időben leadni, hogy biztosított legyen a kézműves fagylalt utánpótlás a vásárlók számára.

Zalai és muravidéki élmények és borok felfedezésében is segít a Pincenavigátor

Mostantól játékos pincetúrákon is felfedezhetjük a zalai és muravidéki pincészetek kínálatát, a térség kapcsolható attrakcióit, de akár állatbarát helyek és szállások keresésében is segít az az innovatív webalkalmazás, ami a zalai szőlőhegyen debütált az idegenvezetők világnapján. A Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. által megvalósított Pincenavigátoron keresztül QR-kóddal ellátott pincekártyát is igényelhetünk, ami egyedi kedvezményeket is kínál a felhasználóknak.

A garabonci Kránicz Borházban Kovács Szabolcs, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője mutatta be a Pincenavigátort, ami egy egyedi fejlesztésű, geolokáción alapuló webalkalmazás és amelynek segítségével a látogató akár önállóan is bejárhatja az egyes borturisztikai állomásokat Zala megyében és a szlovéniai Muravidéken. A felhasználókat okostérkép, digitalizált, élményalapú túraútvonalak és valós idejű információk segítik a barangolásban.

Az Interreg V-A Szlovénia-Magyarország együttműködési program keretében indított (vezető partner a Zalai Borút Egyesület, projektpartner a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft.) Szőlőhegyi Piknik-projekt célja, hogy Zala megyében és a szlovéniai Dobronak környékén élményláncot alakítsanak ki, illetve játékos, interaktív módon mutassák be az egyes borászatokat, attrakciókat. Az alkalmazás bemutatóján részt vett Gál Zsombor, a Magyar Turisztikai Ügynökség bormarketingért felelős szakmai vezetője, Fekete Tamás, a Balaton Turizmus Szövetség alelnöke, Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere, Martincsevics István, a Zalai Borút Egyesület elnöke, a dobronaki projektpartnerek, valamint zalai borászok.

A Pincenavigátor a magyar mellett további három nyelven angolul, németül és szlovénül szintén elérhető, valamint úgynevezett e-kártyarendszer formájában értékesítési funkciókat is tartalmaz, ami lehetővé teszi egyebek mellett közös akciók és mérhető eredményt adó kampányok lebonyolítását, hűségprogramok kialakítását.

A webalkalmazásban az egyes pincészeteket egy-egy archoz társítva, személyes történetek alapján, közvetlenebb módon mutatja be az oldal. A felhasználók a regisztrálás után egy QR-kóddal ellátott (letölthető) virtuális pincekártyát igényelhetnek, amellyel a weboldalon szereplő különböző szolgáltatóknál kedvezményeket vehetnek igénybe. A felhasználó az adott elfogadóhelyet kedvencként jelölheti meg, illetve értékelheti is egy 1-5-ig tartó skálán. Valós időben kaphat információt az egyes szolgáltatók nyitvatartásáról, de egyetlen kattintással azonnal fel is veheti a kapcsolatot a szolgáltatóval, illetve a közösségimédia-felületeken is ajánlást tehet minden regisztrált felhasználó.

Az alkalmazás további sajátossága, hogy az oldal tartalma kategóriák alapján szűrhető (például borfajták, állatbarát helyek, szálláshelyek stb.) a digitalizált okostérképen vagy a láblécben található top-kategóriák menüpont alatt.

A Pincenavigátor elérhetősége itt: PINCENAVIGÁTOR.

Prémium konyak párduc logóval, avagy a Meukow konyak története

A Meukow konyak abszolút prémium kategóriás italnak számít, amit a legtöbben a palackokon szereplő és már-már legendásnak számító párduc alakjával hoznak összefüggésbe. 

A Meukow konyak páratlan ízvilága előtt tisztelegve mindenképpen külön bejegyzést szerettünk volna szentelni a márkának, amelynek keretei között a kezdeti lépéseket is bemutatjuk.

Egy váratlan fordulattal járó cári megbízatás

Egészen az 1850-es évekig kell visszamennünk az időben a Meukow konyak históriájának a kezdetéhez. Gustave és Auguste-Christophe Meukow ekkortájt kapott ugyanis megbízatást egyenesen II. Sándor orosz cártól. A feladatuk úgy szólt, hogy gondoskodjanak a cári udvar számára a legjobb minőségű konyakok biztosításáról.

Ők bizony nem voltak rest nekilátni a feladatnak. A megbízatás végül olyannyira kedvükre valónak bizonyult, hogy egyenesen a letelepedés mellett döntöttek. Vagyis maradtak Cognac városában, 1862-ben megalapították a Meukow konyakházat, Oroszországba pedig nem tértek vissza többé.

Az általuk megalapított konyakház azon ritka cégek közé tartozik mind a mai napig az ágazatban, amely családi vállalkozás formájában működik, és igen elismert a szakma és a fogyasztók részéről.

Mitől annyira különleges a Meukow konyak?

Az ősi hagyományok tiszteletének és alkalmazásának, valamint Anne Sarteaux pincemester komoly szaktudásának egyaránt komoly szerepe van a Meukow egyedi ízvilágában.

Amikor a bor kétszeres lepárlása megtörténik, akkor a pincemester nagy odafigyeléssel a tölgyfahordóban minimum két évig érlelt eaux-de-vie-t is elkészíti. Egész pontosan Grande Champagne, Petite Champagne, Bons Bois, Fins Bois, Borderies, továbbá Bois Ordinaires számít annak a hat nemes régiónak, ahonnan az eux-de-vie-k egyáltalán származhatnak.

A kinfimolult érzékekkel rendelkező pincemester szüntelenül figyeli a konyak érlelődését a nyirkos és sötét környezetben, ugyanis a szesz egy bizonyos hányada az idők során könnyedén elillanhat. Márpedig az angyalok jussának is nevezett jelenséget nem érdemes elkerülni.

Az a bizonyos párduc, amely az idők során a márka valódi szimbólummá vált

A párduc látványa az erőt, eleganciát és a kifinomultságot hivatott szemléltetni, tökéletes összefüggésben a Meukow konyak karakterisztikájával. Mindenképpen ez volt az eredeti terv a párducot megjelenítő logo tervezése során, amit sikerült is hatékonyan kivitelezni.

A párduc ötlete később telitalálatnak bizonyult, merthogy a Meukow konyakház két esetben is Pack d’Or díjat nyert általa, mégpedig a Nemzeti Design és Csomagolási Intézettől. Maga a Meukow konyak pedig egyértelműen a luxus kategóriába tartozik, így a palackokon szereplő párduc látványa mindenkiben az elegancia és a kifinomult ízlésvilág asszociációját kelti.

Három napig tart a nagykanizsai fánkfesztivál

Háromnaposra bővül és új helyszínként Zalakaroson is lesznek programjai a minden évben több ezer látogatót vonzó nagykanizsai Országos Farsangi Fánkfesztiválnak, amelyen új Guinness-rekordot is szeretnének felállítani.
A február 20-án kezdődő tizenkettedik fánkfesztivál főszervezője a nagykanizsai VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház.

Az első napról Száraz Csilla, a nagykanizsai Thúry György Múzeum igazgatója elmondta: farsangi élményekről szóló – a múzeum gyűjteményét is gyarapító – fotópályázatot hirdettek, amelyre február 12-ig lehet még jelentkezni, a legjobb alkotásokból pedig kiállítást rendeznek. Az ördög ünnepe címmel tudományos konferenciát is tartanak, amelyen négy dunántúli megye néprajzkutatói számolnak be arról, hogy miként változtak a farsangi hagyományok a 19. század óta.

Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója elmondta, hogy február 21-én, pénteken délután új helyszínként a fürdő “száraz és vizes” farsangi gyerekprogramokra vár mintegy 200 fiatalt, a családoknak pedig kedvezményes belépőt kínál. Mivel a fürdő az idei esztendőt a gyerekek évének szenteli, ez egyben a nyitóprogramja is az egész éves rendezvénysorozatnak.

Kámánné Szép Terézia fesztiváligazgató a fő attrakciónak számító szombati programokat említve kitért a délelőtti belvárosi maskarás felvonulásra, amelyet Cser György kisbíró vezet idén is, illetve az egész napos kikapcsolódást kínáló kísérő programokra, amelyek helyszíne a Kanizsa Plaza. Szombat délután itt tartják a fánksütő csapatok versenyét, illetve rekordkísérletre is készülnek. Ugyanezen a fesztiválon még 2013-ban állították fel a tömeges fánkkóstolás Guinness-rekordját, amit akkor tudnak most megdönteni, ha minimum 1200-an egyszerre fogyasztanak a farsangi finomságból.

Pálfi Zsuzsanna cukrászmester, zsűrielnök kifejtette: a hagyományos fánksütő versenyre február 12-ig várnak még csapatokat. Eddig húsz közösség jelezte, hogy részt vesz a megmérettetésen, a hazaiakon kívül szlovén, horvát és szerb csapatok is. A jelentkezők hagyományos, különleges, illetve különleges táplálkozási igényt kielégítő fánkokkal versenyeznek, helyben készült vagy otthonról hozott változatokkal. MTI (Fotók: archív)

A részletes program

Február 20. csütörtök 10 órától
Thúry György Múzeum (Nagykanizsa, Fő u. 5.)

“Ördög Ünnepe” – tudományos konferencia a farsangi hagyományokról és továbbélésükről a 21. században
16.30 órától: “Farsangi élményeim” című fotókiállítás megnyitója

Február 21. péntek 13.30 órától
Zalakarosi Fürdő (Zalakaros, Termál út 4.)

Vizes farsangi élmények, gyermekprogramok a Zalakarosi Fürdőben
Farsangi futóverseny, fürdőzés, fánkkóstolás, kézműves foglalkozás
Családi kedvezmény: a Zalakarosi Fürdő 14.00-21.00 óra között 10% kedvezményt ad a Családi Komplex belépő árából

Február 22. szombat 10.30 órától
Kanizsa Plaza (Nagykanizsa, Európa Tanács u. 2.)

Minden ami Farsang, Fánk, Gasztronómia
A velencei karnevál hangulatát idéző jelmezes felvonulás (Széchenyi tér – Kanizsa Plaza)
Ünnepi megnyitó
Workshop
Gasztronómiai előadások, bemutatók, bor- és pálinkakóstolás, zalai specialitások
Fánkkészítő versen
Guinness kísérlet: a tömeges fánkkóstolás rekordjának megdöntése
Giro D’Italia 2020 népszerűsítése a Teker Egyesület tagjaival
Gasztronómiai Díjátadó Gála
Színvonalas kulturális programok
Sztárvendég: Tolvai Reni

Kísérőprogramok:
Gasztromómiai különlegességek, kézműves termékek, egészség, szépségpont, Bűn- és balesetmegelőzés, rendőrségi tanácsadás, véradás, kutyás bemutató, Minőségi bioételek, italok, kézműves sörök, bor, pálinka, gyereksziget.

Egyedi termékekkel viszonteladókat keres a bánokszentgyörgyi Szent György Gyümölcsmanufaktúra

“Az új évvel új irányt vesz fiatal vállalkozásunk. Mindig a minőségre törekszünk, így célunk egy olyan prémium termék előállítása, mely egyéni helyet tölt be a piacon, új élményeket jelent a fogyasztóknak. Hosszas kísérletezés után az alábbi két terméket szeretném figyelmükbe ajánlani, melyek teljesen mértékben kézműves termékek.

Az aszalt szilvát magozás után dióval töltjük, majd fehér csokoládéba, illetve minőségi, 70%-os étcsokoládéba mártjuk.
Nem csak az édességeknél, hanem a csomagolásnál is törekszünk a minőségre, így visszazárható papírtasakban árusítjuk termékeinket.

Jelenleg nagy erőkkel keresünk viszonteladókat, hogy minél több helyen elérhető legyen ez a csemege, jelenleg még csupán a nagykanizsai Levendula Shopban kapható a termék, azonban reményeink szerint a jövőben az ország több pontján is kapható lesz”. – írták.

Érdeklődni a Szent György Gyümölcsmanufaktúra Facebook oldalnak küldött üzenetben vagy a domjan.d.f@gmail.com e-mail címre küldött üzenettel lehet.
Telefon: 06/30/537-3188, Domján Dániel
vállalkozó.

Fontos alapfelszerelések a grillezéshez

Először is fontos tudnunk, hogy alapvetően két típusú grillező eszköz létezik: a szén vagy a gáz felhasználásával működő grillek. A faszénen vagy faszénbriketten sütött ételek füstösebb ízviláguk miatt kedveltebbek. Míg gázon sütni sokkal tisztább, és kényelmesebb takarítás szempontjából.

A jó grillre vonatkozó kritériumok: stabil, nagy grillező felület, jó szellőztetés, egyenletes melegítés, jó fedés.

Gyújtós

A begyújtó folyadékokat érdemes elfelejteni, mivel igen kellemetlen a szaguk és káros hatásaik is lehetnek.

Kifejezetten a faszén begyújtására kapható már rozsdamentes, magas hőt biztosító, elektromos faszén begyújtó. Ha ezt használod, nem kell semmilyen kellemetlen plusz ízzel számolni.

Hosszúnyelű grillfogó

A hosszúsága nagyon fontos, hiszen egész mást kell alkalmazni egy kerti grillezésnél, ahol közvetlenül magas hőmérséklet felett kell a sülteket forgatni, mint a konyhában egy rántott hús elkészítésénél.

A jó minőségű grillfogó rozsdamentes acélból készül, erős, stabil, hőszigetelt nyele van, ami nem csúszik, nem fordul meg a kezedben. A kis ollószerű csipeszek tálaláshoz és konyhai használatra jók, tűzhöz semmiképpen sem.

Drótkefének is hívhatnánk, de inkább nevezzük merev sörtéjű grillkefének

Ahhoz, hogy grillsütőnk hosszú életű legyen, fontos, hogy mindig tisztán tartsuk egy grillkefével. Minden sütés után és előtt meg kell vele tisztítani a rácsot, hogy semmilyen szennyeződés ne maradjon rajta.

Emellett fontos figyelni arra, hogy a 2 sütés között rárakódott szennyeződést is eltávolítsuk, mert ellenkező esetben az könnyen ráéghet a sültekre.

Lapát vagy spatula

Szükség lesz rájuk a húsok forgatásánál, mivel nem minden esetben elegendő a csipesz. Például egy hamburger hús sütésénél csipesszel nem kivitelezhető egy húspogácsa megfordítása, ahhoz mindenképp egy lapátra lesz szükségünk.

Grill szetteket is lehet kapni, amikben található fogó, kefe és spatula, így az ár is kedvezőbb.

Grillhőmérő, ha a grillben nincs beépített kivitel

Szuper találmány egy hőmérő, néhány sütőben már beépítve megtalálható. Ha a tiéd épp nem olyan, akkor célszerű beszerezni egyet. Segítségével biztosak lehetünk abban, hogy a húsok nem csak kívülről sülnek meg, hanem a belsejük is jól átsül, ha a megfelelő hőmérsékleten tudjuk tartani sütőnket.

A kiszáradt hús is csak egy rossz emlék mostantól, ha grillhőmérőt használsz.

Grillkesztyű, kötény

A konyhai edényfogó vagy konyhai kötény ebben az esetben nem elég, ugyanis sokkal nagyobb hőmérséklettel kell dolgoznunk, így azt hagyjuk meg a konyhában.

A tökéletes grillezéshez rendkívül sok grillező eszközt találsz a Grillplaza.hu webáruházában. Nézz körül náluk és válassz kedvedre!

Zalakaroson megszületett az ország első bike food étele

A tavalyi wild food, a gŐZgombóc óriási sikere után újabb gasztronómiai kategóriát alkotott Zalakaros. A Go Bike integrált városmarketing program keretében merész gasztronómiai víziót is megfogalmaztak az ötletgazdák: Magyarország első bike food ételét keresték egy receptversenyen, amelynek győztese a Mapei Tour de Zalakaros 0. napján, egy mini bikefood fesztiválon is debütált.

(A fődíjakat Dr. Princzinger Péter és Czirákiné Pakulár Judit adták át a győzteseknek)

A program díjátadóján részt vett Dr. Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség elnöke és a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke, aki beszédében példaértékűnek nevezte a Zalakaros Go Bike kezdeményezést és az erre épülő városmarketing tevékenységet.

Czirákiné Pakulár Judit turisztikai alpolgármester elmondta, hogy a kampányban egyedülálló összefogás valósulhatott meg Zalakaroson: a zalakarosi fürdő és a szállodák bringás kedvezményekkel, a Tourinform iroda akciós kerékpárbérléssel, a város új kerékpárúttal és szemléletformáló túrák szervezésével, a gasztronómia pedig Magyarország első bike food ételével csatlakozott a kerékpáros tematikához.

Mit is kellett tudnia a bike foodnak?

„A mi bike food-unk, ahogyan a neve is mutatja, innovatív és fantáziadús, tele élettel és energiával, folyamatos energiaszintet biztosít a tekeréshez. Mobilis: elfogyasztása nem túl körülményes, akár a „nyeregben” is fogyasztható.” – volt olvasható a kiírásban.

– „Kulináris küldetésünk egyik zászlóshajója a gasztronómiai értékteremtés, valami új megalkotásán keresztül. Ennek a jegyében alkottuk meg tavaly az ország első wild food ételét, mint kategóriát és ezt a törekvést illesztettük a Go Bike integrált programunk középpontjába is a bike food koncepcióval.” – fogalmazott Kovács Szabolcs a kezdeményezés ötletgazdája.

A felhívásra több mint 50 recept érkezett, ezek közül egy előzsűrizés szűkített döntős ételekre, majd a bikefood zsűri választotta ki Magyarország kerékpáros ételét, amelynek tagjai voltak: Nagy Róbert kreatív chef, a tavalyi WILD FOOD kategória győztese, Bezerics Dani a Paletta Bisztrók tulajdonosa, Jankovics Ferenc a MAPEI Tour de Zalakaros főszervezője és Kovács Szabolcs.

– „A zsűrizésnél kiemelt szempont volt, hogy olyan frissen készült, kézbe adható, akár nyeregben is ehető étel szülessen, ami a kirándulókra gondolva úgy látja el energiával a kerékpárosokat, hogy ne telítse el őket túlságosan. Hazánk első bike foodja zseniálisan ötvözi a nagy nemzetközi streetfood trendeket a helyi értékekkel, így olyan izgalmas étel született, amit egy külföldi túrázó is akár évek múlva fel tud majd idézni emlékei közül. Szeretnénk, hogy az év kerékpáros étele gazdaságilag is életképes étel legyen, ezzel kapcsolatban már konkrét ötleteink is vannak.” – mondta el Bezerics Dani, a Paletta bisztrók tulajdonosa, bikefood zsűritag.

Az ország első bike foodjául végül a „Bike-Roll, fúziós útravaló” elnevezésű kompozíciót választották, amellyel Virág József és a Park Inn Kitchen csapata nevezett. A BIKE ROLL lényegében egy zöldfűszeres-kukoricás franciapalacsinta, karamellizált tépett sertéstarjával, zalai „salsa”-val és őrségi füstölt gomolyával töltve. A Hotel Karos Spa-ban megrendezett díjátadóról – a megtisztelő címen túl – egy Kellys Royal Dutch bringát is hazavihettek a győztes étel megalkotói.

1 2 3 7