Miért lehet előnyös környezetbarát csomagolásokba befektetni?

(x) A fenntarthatósági mozgalom továbbra is nagy hatással van a vendéglátóiparra, de a te vállalkozásod lépést tart a korral? Az idő múlásával egyre jobban tudatában vagyunk annak, hogy milyen hatással is vagyunk a környezetre, és ez nem fog egyhamar megváltozni. Ez a tendencia bizony már velünk marad, és nemcsak a környezet, hanem a te vendéglátó egységed számára is előnyös lesz! 

A Covid-19 miatt világszerte megnövekedett a kereslet az elviteles ételek és a házhozszállítási szolgáltatások iránt. Így ez a fajta üzleti modell pedig több szempontból is alkalmazkodást igényelt az étteremvezetőktől. Az egyik ilyen az ehhez igazodó csomagolás megvalósítása.

A Z és a millenniumi generáció pedig mindeközben elkezdte követelni a fenntarthatóságot az élet minden területén, a hagyományos műanyag vagy hungarocell csomagolások használata tehát egyenlő az üzleti öngyilkossággal. De nem kell megijedni, hiszen manapság minden eddiginél könnyebben át tudsz térni az egyszer használatos műanyagokról egy fenntarthatóbb fogyóeszközre, ha a Hunpohár Webáruház környezetbarát termékei közül mazsolázol. 

Műanyag para

Tudtad, hogy 2005 és 2018 között az EU-ban több mint 20%-kal, azaz 17,2 millió tonnára nőtt a műanyag csomagolásból származó hulladékok mennyisége, amelyeknek közel 500 évbe telik, mire elkezdenek lebomlani?

A legnagyobb kihívás pedig ebben a helyzetben, hogy ezek a termékek egy picivel jobban megfelelnek az élelmiszer-kezelési követelményeknek, mivel összehasonlítva a környezetbarát termékekkel, hosszabb ideig tartják frissen az ételt, és jobban is zárnak. De az egyszerű út nem minden esetben a legjobb.

A környezetbarát csomagolás előnyei

Egy nagyon beszédes kutatási adat a múltból, hogy a vendégek 25%-kal többet hajlandóak fizetni egy olyan márka termékeiért, amely valamilyen fenntartható csomagolási politikát folytat. Igaz, hogy jóval drágábbak, mint az egyszer használatos társaik, de a környezetbarát termékek bevezetése remek módszer lehet az emberek hűségének elnyerésére. 

Így ugyanis sokkal gyorsabb, olcsóbb és egyszerűbb lesz rávenni a vendéget arra, hogy újra tőled vásároljon, mint újakat hosszadalmas és fáradságos munkával felkutatni. 

Vigyázz, kész, fejlődj!

Az etikus fogyasztás több mint trend – manapság ez már egy új életforma. Az ökocsomagolások bevezetése remek kiindulópontot jelent ahhoz, hogy környezetbarát étteremmé válhass. De mi azt tanácsoljuk, hogyha már belekezdtél, akkor ne állj meg itt! Fontold meg, hogy az éttermedet a lehető legtöbb területen zöldebbé varázsold! Gondolunk itt az energiahatékony eszközök használatára, a vízfelhasználás racionalizálására, a helyi termelők támogatására, az általatok termelt szemét mennyiségének csökkentésére, stb.

A zöldebbé válás marketing szempontból is egy igazán okos lépés lehet, mivel kielégíti a jelenlegi vendégeidet, sőt új vásárlókat is vonzhat, amivel javulnak majd az üzleti eredményeid. De a lehető legfontosabb a tudat, hogy kiveszed a részed bolygónk védelméből.