Alakulóban a kanizsai Állatvédőrség

Hétfőn 17.00-kor tartotta alakuló rendezvényét a városi Állatvédőrség Nagykanizsán. A csaknem 50 jelenlévő között minden korosztályból képviselték az állatbarát kanizsaiak magukat, a város szinte minden részéből.

Mint azt dr. Szabados Gyula főszervezőtől megtudtuk, Nagykanizsán jelenleg mintegy 4000 eb került regisztrálásra az elmúlt két évben, ami különös figyelmet igényel immáron. A főszervező azt is kiemelte, hogy a kezdeményezés lakossági, civil összefogást igényel a sikeresség érdekében, melyhez az önkormányzat nyújt a kezdetekben támogatást. A rövidesen hivatalosan is megalakuló egyesület egy országos szervezet része lesz, mellyel jelentősen csökkennek a helyi szervezetre háruló adminisztrációs procedúrák, így már a kezdő lépések is hatékonyak lehetnek.

A gyűlésen egyebek mellett az is kiderült, hogy az egyesület a továbbiakban az Élettér Állatmenhellyel és a Közterület Felügyelettel együtt fogja tevékenységét végezni, mely egyrészt a nem megfelelő, méltatlan állattartásról adhat információt – valamint tehet megelőző lépéseket -, hanem a hamarosan kihelyezésre kerülő kutyapiszok gyűjtő edények helyéről is dönteni fognak. A lakosságot teljesen bevonó, önszerveződő civil egyesület várhatóan így egy igazán állatbarát várost lesz képes formálni.

Az egyesület háttérmunkáját természetesen a DélZalaPress.hu is támogatja jövőbeni tagként.

Vélemény, hozzászólás?