Koronavírus – Negatív lett a nagykanizsai Hidrofilt négy vezetőjének első tesztje

Mint kiderült, negatív lett a nagykanizsai Hidrofilt Kft. – jelenleg önkéntes házi karanténban lévő -négy vezetőjének első koronavírus-tesztje. A céghez március 9-én, a belügyminisztérium szervezésében látogatott Abdelkader Amara, a Marokkói Királyság építkezési, szállítási, logisztikai és vízügyi minisztere kíséretével, aki később koronavírusos lett. Az esettel kapcsolatban korábban mi a cégvezetéssel egyeztetve közreadtuk a vállalat közleményét.

Nagykanizsán járt a marokkói miniszter – A Hidrofilt Kft közleménye – Dél-Zala Press

“Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020.03.09-én a belügyminisztérium szervezésében társaságunknál szakmai látogatást tett Abdelkader Amara úr, Marokkói Királyság építkezési, szállítási, logisztikai és vízügyi minisztere kíséretével. A találkozó 1,5 órás időtartama alatt bemutatásra került cégünk tevékenysége, valamint a vízkezelés területén kifejtett szakmai és földrajzi aktivitása. A találkozó egy jövőbeni széleskörű együtt működés reményében zárult.

(A látogatásról a marokkói miniszter posztolt fotót Facebook oldalán)

A 30 éve Nagykanizsán üzemelő Hidrofilt Kft. levelet juttatott el a Kanizsa Újságnak, amely a valótlan tényállásokért helyreigazítást tett közzé honlapján és elnézést kért a cégvezetéstől valamint a Hidrofilt munkavállalóitól.

Balogh László polgármester levélben utasította a város intézményeként működő Kanizsa Médiaház vezetőjét, hogy a város alkalmazásában dolgozva a higgadt és körültekintő tájékoztatást kövesse. A levelet a városvezető hivatalos Facebook oldalán is közzé tette.

A Hidrofilt Kft. honlapján közölte a négy érintett vezető nevét, akiknek – mint írtuk – első körben negatív lett a koronavírus-tesztje, ugyanakkor több megelőző intézkedést is tettek a cégnél, amelyek a következők.

“A Hidrofilt Kft vezetősége az elmúlt napokban a járványveszély csökkentése érdekében az alábbi intézkedéseket hozta:

• Hőmérőket vásároltunk és ha valakinél felmerül a gyanú, hogy hőemelkedése van vagy lázas, ellenőrizzük és hazaküldjük.

• Megkértük a munkatársakat, hogy lázasan, betegen, bármilyen tünetük van, ne jöjjenek be a munkahelyre dolgozni.

• Kézfertőtlenítőkkel láttuk el a kollégákat.

• Megkértük a kollégákat, tartsák egymástól az 1m-es távolságot munkavégzés és munkaszünetek közben is. • A kollégáink maszkokat kaptak és azt használva dolgoznak.

• Minden nap általános fertőtlenítést végzünk.

• A céges autókat is rendszeresen fertőtlenítjük.

• A beérkező alkatrészeket felhasználás előtt, valamint a telephelyről elszállításra kerülő termékeket fertőtleníteni fogjuk, mihelyt az ehhez szükséges készülék megérkezik. (a napokban várható)

• A 60 év feletti, tartós betegséggel élő és kisgyermekes kollégák közül akit nélkülözni tudtunk lehetőséget biztosítottunk számukra, hogy szabadságra menjenek.

• A cég telephelyén az áruszállítási protokoll szigorítva lett, a szállítást végző sofőrök nem érintkezhetnek a Hidrofilt dolgozóival, az épületekbe nem jöhetnek be és védőmaszkot, védőkesztyűt kell viselniük.

• A Hidrofilt kollégái minden személyes megbeszélést lemondtak, csak a szerelési tevékenység végzése miatt hagyják el a cég telephelyét. Vendégeket (sem külföldi, sem belföldi) nem fogadunk.

• Az irodában az egyidőben ott tartózkodó dolgozók létszámának csökkentése végett a kollégáink rotációban dolgoznak, vannak home officeban, illetve szabadságon.

• Jelenleg megfontolás alatt van a gyártásban résztvevő kollégák részére a csoportokra bontás és az A-B munkahét bevezetése.

Miután megtudtuk 2020.03.15-én, hogy az egyik vendégünk, Amara miniszter úr koronavírus fertőzött, még aznap a telephelyen fertőtlenítést rendeltünk el, amit azóta is minden nap megteszünk. A vele érintkező 4 kolléga önkéntes házi karanténba került és a mai napon, 2020.03.17-én lettek tesztelve. A teszt eredményeket a cég weblapján fogjuk közzétenni.

A Hidrofilt Kft. ameddig a lehetőségek engedik, a vállalt munkáit teljesíti, ezzel segítve Partnereit ebben a nehéz helyzetben. A cégvezetőség elkötelezett, minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy szakmailag jól képzett, gyakorlott munkavállalóit megtartsa és számukra biztosítsa az egészséges, biztonságos munkavégzés feltételeit.” – olvasható március 17-i közleményükben.

A nagykanizsai Hidrofilt Vízkezelést Tervező és Kivitelező Kft. közvetve mintegy 150 kanizsai és környékbeli családnak biztosít megélhetést és munkát.