Nagykanizsán járt a marokkói miniszter – A Hidrofilt Kft közleménye

„Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020.03.09-én a belügyminisztérium szervezésében társaságunknál szakmai látogatást tett Abdelkader Amara úr, Marokkói Királyság építkezési, szállítási, logisztikai és vízügyi minisztere kíséretével. A találkozó 1,5 órás időtartama alatt bemutatásra került cégünk tevékenysége, valamint a vízkezelés területén kifejtett szakmai és földrajzi aktivitása. A találkozó egy jövőbeni széleskörű együtt működés reményében zárult.

A hírről, miszerint a miniszter úr koronavírussal fertőződött meg, 2020.03.15-én vasárnap minisztériumi tájékoztatás alapján értesültünk. Ezt követően felvettük a kapcsolatot az illetékes hatósággal és elrendeltük a dolgozók egészségének védelmében a telephelyünk teljeskörű fertőtlenítését továbbá a munkatársak esettel kapcsolatos tájékoztatását, valamint a heti munkarendre vonatkozó változásokat.

(A marokkói miniszter Facebook oldalán tette közzé a kanizsai látogatásáról készült fotót)

A miniszter úrral találkozott munkatársak (4 fő) a hír megismerése után azonnal önkéntes karanténba vonultak, elkerülve bármely kollégával a további érintkezési lehetőséget. Ezen személyek részletes egészségügyi vizsgálatára a hatóság által megjelölt 2020.03.17-i időpontban kerül sor. Ennek eredményéről a weblapunkon is tájékoztatni fogjuk Önöket.

A hatóságok által elfogadott biztonsági protokoll, jogszabályi előírások szerint továbbra is mindent megteszünk annak érdekében, hogy munkatársaink biztonságos és egészséges körülmények között tudják teljesíteni, a telephelyen belüli és kívüli feladatokat.

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban bármely kérdés felmerül, kérjük hívja a Hidrofilt Kft. központi számát, vagy írjon az info@hidrofilt.hu címre.

Hidrofilt Kft vezetősége

Nagykanizsa, 2020. március 17.”

A levelet a 30 éves Hidrofilt Kft. üzleti partnereinek is megküldte.

A cégvezetéstől úgy értesültünk, hogy az érintett vezetők holnapra várják az eredményeket, de jelenleg szerencsére tünetmentesek. Az is kiderült, sajnos a tegnap, a sajtóban megjelent félinformációk komoly gazdasági károkat okoztak a cég számára. A híradások miatt a vállalat jogászok bevonásával mérlegeli a keletkezett anyagi károk esetleges megtéríttetését.