Pihenés Eger környékén

(x) Ha Budapest túl meleg, a Velencei-tó túl zsúfolt, a Balatonon pedig csak strandolni lehet, akkor ideje új helyen pihenni – és Eger tökéletesen megfelel erre a célra.

Szépasszony-völgy

Egerrel kapcsolatban elsőre szinte mindenki a bikavérre asszociál, és nem hiába: ez a bő évszázados múltra visszatekintő cuvée talán a város leghíresebb exportcikke. És természetesen, ha bor, akkor Egerrel kapcsolatban mindenki a Szépasszony-völgyre gondol.

Ez az ideális fekvésű, vulkáni talajba vágott pincesor a tökéletes kiindulási pont Eger-környéki kalandozásokhoz, így jó ötlet itt keresni szállást. A völgyben található, 86 szobájába vendéget váró Hotel Villa Völgy**** Eger segítségét kértük abban, hogy mondják el, vendégeik milyen szolgáltatásokat értékelnek a leginkább.

Wellness

Elmondásuk szerint igen népszerűek Eger környékén a wellness-szolgáltatások. A termálvíz az ország más területein is csábító indok lehet egy kis pihenésre, Egerszalókon például gyönyörű sódombot is láthatunk. A Hotel Villa Völgy**** Eger Wellness & Konferencia is tökéletesen felkészült arra, hogy a forró vízzel kapcsolatos minden igényt kielégítsen: szezonálisan nyitva tartó szabadtéri strand és az év egészében rendelkezésre álló beltéri medencék várják a pihenni vágyókat. Ha a vendégek feltöltődésre vágynak, válogathatnak a sokféle szauna (infra-, finn, jég-, aroma- és gőzkabin), a jakuzzi, illetve az élménymedence közül is.

Természetesen gondoltak az aktív életet élőkre is. Mindannyian tudjuk, hogy a rendszeresség és a kitartás vezet komoly eredményekre, ezért korszerű gépekkel szerelt fitneszteremben gondoskodhatunk arról, hogy a nyaralás alatt se maradjon ki egy edzés sem. A wellness- és fitneszrészleget is látogató vendégeknek extra kényeztetésben is lehet részük: a mediterrán pihenőben lazíthatnak a kemény edzés vagy intenzív úszás után.

Gasztronómia

Magyarország messze földön híres arról, hogy milyen vendégmarasztaló és laktató fogásokkal igyekeznek maradásra bírni az ide érkezőket. Ebben a Hotel Villa Völgy**** Eger Wellness & Konferencia is élen jár. A három épületrészben pihenő vendégeket két étterem is várja: nem maradhatnak ki a táj jellegzetes ételei, de természetesen nemzetközi fogásokkal is készülnek a különleges ízléssel rendelkezőknek.

A gasztronómia azonban nem csak étel, ital is. 2021-ben a Hotel Villa Völgy**** Eger Wellness & Konferencia kötelékébe csatlakozott a volt Vincze pincészet is, így azóta a hatvan fő kényelmes befogadására alkalmas borospincékben már saját boraikkal várják borkóstolóra, borvacsorára érkező vendégeiket.

Érdemes eljönni

Eger olyan gyöngyszeme Magyarországnak, ahova élményekre éhesen érkezünk, és miután meglátogattuk a várat, végignéztük a csodálatos barokk belvárost, és elidőztünk a Dobó téren, igazat fogunk adni Petőfinek, aki 1844-ben ezt írta Eger mellett című versében:

“Be kell Egerbe mennem!

Mert ennyi édes vonzerőnek

Szívem nem állhat ellen.”