Meglepő dolgok, amit helyetted fizet az utasbiztosításod

Manapság utasbiztosítást kötni nem felesleges pénzkidobás, sokkal inkább előrelátás, felkészülés minden eshetőségre. Bár szeretnénk azt hinni, hogy nyaralás alkalmával semmi rossz nem történhet velünk, a helyzet az, hogy számtalan előre nem látható dologgal is számolnunk kell.
Ha külföldre utazol még fontosabb, hogy legyen utasbiztosításod, mert bár szuper, ha kiváltod az Európai Egészségbiztosítási Kártyád és időben informálódsz arról is, hogy bankkártyádhoz milyen utasbiztosítási opció társul, mindez lehet, hogy kevés lesz ahhoz, hogy maximálisan biztonságban érezhesd magad.

Ezeket biztosan állja az utasbiztosításod!


A legtöbben azért kötnek utasbiztosítást, mert attól tartanak, hogy valamilyen baleset, sérülés, betegség éri utol őket otthonuktól távol, ha pedig orvosi ellátásra szorulnak egy másik országban, esetleg egy másik kontinensen ott bizony megugorhatnak a költségek is. És nem feltétlen csak a kezelési- és gyógyszerárakra gondolunk, hanem egyéb kiadásokra, amit az utasbiztosítás is fedezhet.


Ott van például, a tolmács, aki hatalmas segítség akkor, ha nem beszéljük az ország nyelvét, viszont valahogy meg kell értessük magunkat az orvossal.
Sokan úgy indulnak vakációzni, hogy ott valamilyen extrém sportot is kipróbálnak majd, például a búvárkodást, hegymászást vagy az ejtőernyőzést, amikről tudjuk, hogy nem veszélytelenek. Viszont ha valamilyen baj történik, az ellátást az utasbiztosítás finanszírozza, valamint a mentési költségeket is (kutatás/kiemelés, helikopteres szállítás stb.).


Magánkórházi és közkórházi ellátást, vizitdíjat, kórház napidíjat éppúgy fizet a biztosító, mint ahogy abban is segítséget nyújt, hogy ha huzamosabb időn át külföldön ragadunk, kiutazhassanak hozzánk a családtagjaink. A velük való aktív kapcsolattartást, a kiutazásuk költségeit és a szállásukat is állja a biztosító, mint ahogy a mi hazaszállításunkat, valamint végzetes tragédia esetén a kártérítés összegét is.

Gondoltad volna, hogy ezekre is (be)biztosíthatod magad?

Sokan nyaralás alkalmával sem válnak meg házi kedvencüktől, akik szintén ki vannak téve mindenféle veszélynek. Rovarcsípés, fertőzés, hogy csak a leggyakoribbakat említsük, és bizony az ő ellátásuk sem kerül kevesebbe, ha külföldön vagyunk. Viszont egy jó biztosítás ennek anyagi terhét is átvállalja tőlünk.

Mivel az okostelefonok, tabletek, laptopok világában élünk ezért ezekre is érdemes biztosítást kötnünk, hiszen nem csak nagy bosszúság, ha oda a telefonunk a nyaralás összes képével, de anyagilag se járunk túl jól, ha egy szemfüles, turistákra és azok értéktárgyaira utazó tolvaj minket szemel ki. Ugyanez a helyzet, ha iratainktól, útlevelünktől, pénzünktől „szabadítanak” meg, ilyenkor irány a konzulátus, hiszen ideiglenes okmányokat kell szerezünk, hogy hazautazhassunk. Ezek is költségekkel járnak, ám egy komplex utasbiztosítás ebben is segítségünkre lehet.


Ha törlik a járatunkat, ha elkavarodik a poggyászunk, vagy ha valamilyen előre nem látható oknál fogva nem tudunk elutazni, esetleg le kell rövidítenünk a nyaralás időtartamát arra is ott a biztosítás, hiszen ezek mind-mind komoly anyagi terhekkel járnak, mert sok esetben minden előre le van foglalva és ki van fizetve, aminek az összege ilyenkor kidobott pénz az ablakon.

Olyankor, ha nincs biztosításunk, mert ha van, akkor bizonyos százalékban mégis vissza tudjuk kapni a pénzünk, plusz az elveszett bőrönddel járó anyagi kárt is térti a biztosító. Ha lerobban az autó és ott ragadunk az út szélén egy távoli országban, a javíttatást, az elszállítást, a csereautó díját is fizeti a biztosító.