Mávinform: a vihar miatt 30-40 perccel megnőhet a menetidő a nagykanizsai vonalon

Vasárnapra virradó éjszaka az átvonuló vihar után a Zalaszentjakab-Zalakomár-Nagyrécse szakaszon több helyen fakidőlés miatt leszakadt a felsővezeték, melynek helyreállítása várhatóan a délelőtti órákig eltart, ezért hajnaltól Balatonszentgyörgy és Nagykanizsa között pótlóbuszok közlekednek.

Az átszállások miatt a nagykanizsai vonalon 30-40 perccel megnőhet a menetidő – közölte Facebook oldalán a Mávinform.

(Fotó: Mávinform)

A dél-balatoni vasútvonalon is voltak problémák

Vasárnap reggelre áll helyre a menetrend a dél-balatoni vasútvonalon, ahol szombaton este egy átvonuló vihar miatt fa dőlt a felsővezetékre – közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján vasárnapra virradó éjszaka.

A tájékoztatás szerint éjfélre befejezték a felsővezeték helyreállítását Lepsény és Kiscséripuszta között, már nincs korlátozás. A dél-balatoni vonalon vasárnapra virradó éjszaka még késésekre kell számítani, a menetrend reggelre állhat helyre.

Korábban a Mávinform azt közölte, hogy a Balatonszentgyörgyről szombaton negyed ötkor a Déli pályaudvarra indult vonat Lepsény és Kiscséripuszta között egy a felsővezetékre belógó fának ütközött. Emiatt a két állomás között az esti órákig nem jártak a szerelvények, a forgalom 22 óra előtt nem sokkal indult újra, korlátozásokkal. A balesetben érintett vonatot elvontatták – írta az állami hírszolgálat (MTI).