Körforgalom épül a 7-es főút és a Petőfi utca kereszteződésében

Már a 7-es főút Nagykanizsát elkerülő szakaszának megépítésekor kiderült az, hogy egy nagyon forgalmas csomópont alakult ki a Petőfi utcánál.

Sok éven keresztül gondolkoztunk azon, hogy lehetne ezt a problémát megoldani és a kereszteződést biztonságosabbá tenni. Polgármesterségem idején 2010 és 2014 között sikerült elérni, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. egy biztonságos lehetőséget adott tervezéssel ehhez, hisz a csomópontot körforgalommá tervezte át.

(A nagykanizsai Petőfi Sándor utca és a várost átszelő 7-es főút kereszteződése. Fotó: Google Maps)

Sajnos, az elmúlt években a megépítésre, kivitelezésre nem volt pénz. Tavaly, 2019-ben minisztériumomban megtörtént egy kormány-előterjesztésnek az elkészítése, amely közutas beruházásokat tartalmazott.

Ide sikerült betetetnem nem kis lobbierővel és nem kis aktivitással ennek a csomópontnak a megépítését is. Így várhatóan 2021-ben elkezdődik a csomópont átalakítása és abban az évben be is fog fejeződni.

Egy körforgalom fog ideépülni úgy, hogy nemcsak az az útról való kikanyarodás, az úton való átkelés lesz könnyebb, hanem biztonságosabbá is válik ez a csomópont – fogalmazott szerdai Facebook videójában Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.