Játékötletek, ha síelni indul a család

A tél közeledtével a családok egy része már alig várja, hogy újból valamelyik síparadicsomban pihenje ki az elmúlt év fáradalmait. Ez nagyszerű szórakozás és hatalmas élmény. De mi a helyzet a kicsikkel, akik még nem tudnak síelni? Most néhány olyan játékötletet szedtünk össze, amik garantáltan lefoglalják a kisebb gyermekeket, amíg a család másik része a hóban száguldozik.

Milyen játékokkal készüljünk az útra?

Egy hosszabb utazás során az odavezető út ideje alatt mindig sokkal nehezebb lekötni egy gyermek figyelmét. Gyakran nyűgössé válnak, türelmetlenek lesznek és hisztizni kezdenek. Viszont egy jó játék sokat segíthet abban, hogy a gyermek útközben elfoglalja magát, és ezzel az utazás is kellemesebb hangulatban teljen.

Az útra készülhetünk néhány foglalkoztatófüzettel, színezőkkel vagy épp egyszerűbb mágneses logikai játékokkal is. Érdemes egyszemélyes játékokban gondolkodni, hogy útközben ez ne okozzon konfliktushelyzetet például a testvérek között. De akár olyan játékot is választhatunk, amely lehetőséget teremt a beszélgetésre. Így a közös kaland előtt lehetőség nyílik egy jót cseverészni és szórakozni, ami megalapozhatja a kirándulás hangulatát, ráadásul a legkisebbeknek mindeközben még a beszéde és szókincse is fejlődhet.

Beszédfejlesztést szolgáló játékokért kattints a Játékliget oldalára!

Bolondozás a hóban

Ha pedig síelés, akkor a hóban történő bolondozás sem maradhat el. A kicsik imádnak a hóban játszani, így szülőként bátran csatlakozzunk és adjuk át magunkat az önfeledt játék örömének.

Rendezzünk hógolyókészítő versenyt, majd egy csata alkalmával használjuk fel mind az ellenségeinkkel szemben!

A csata után pedig alkothatunk valami maradandót, egy hóvárat vagy épp hóból készült állatfigurákat. De megkínálhatjuk családtagjainkat, barátainkat egy friss és ropogós hósüteménnyel is.

Valóban izgalmas móka lehet egy hólabirintus készítése, főleg, ha a labirintuson áthaladva néhány apró kis ajándék is várja az arra tévedőket. Így rendezhetünk kincskeresést is, ami biztos egy kedvelt időtöltés lesz.

Egy utolsó játék lefekvés előtt

Ha pedig az izgalmas és fárasztó nap után a kicsik még mindig játszani szeretnének, a nap végére is készüljünk néhány közös családi programmal. A társasjátékokkal egyszerűen nem lőhetünk mellé. Ezek közül is a kooperációs társasjátékok azok, melyek még inkább összekovácsolják a családot, hiszen itt mindenki egy célért küzd. 

A társasjátékok mellett a kártyajátékok is nagyon népszerűek szoktak lenni, így azokat se felejtsük otthon. Minden családban megvan az a játék, amit mindig szívesen játszanának a gyerkőcök. Így bátran vegyük elő őket, és játsszunk még egy utolsót lefekvés előtt!