Időben készüljünk fel a tavaszi repülőutakra

(x) Számos légitársaság kínál kedvező jegyeket a tavaszi hónapokra, hiszen ilyenkor sokan kivesznek egy nap szabadságot, hogy ki tudjanak jönni egy hosszú hétvégére a szorgos hétköznapokból.

Az év eleji hajrát sokan még nem tudták kiheverni, emiatt sokak számára most jött el az idő arra, hogy elmenjenek egy néhány napos tavaszi városnézésre a közeli országok városaiba.

Fontos tudnivalók a Wizzair poggyász típusokról – mit, hogyan lehet felvinni a fedélzetre?

A Wizzair poggyász típusok között kettő olyan van, amelyet fel lehet vinni a fedélzetre, és egy olyan, amelyet csak feladva lehet a repülő csomagtartójában felvinni.

Wizzair fedélzeti poggyászok

Díjmentes

Díjmentesen csak egy csomagot lehet felvinni, amelynek a mérete nem haladhatja meg a 40 x 30 x 20 cm-es méretet, hiszen ennek a csomagnak be kell férnie az előttünk lévő ülés alá.

Ez a csomag, amely maximum 10 kg-ot nyomhat, lehet egy laptoptáska, egy női retikül, egy kisebb hátizsák, de akár egy pici méretű gurulós bőrönd is.

Priority szolgáltatás ellenében lehet felvinni

Ha priority jegyet veszünk, akkor a díjmentes 40 x 30 x 20 cm-es csomagon kívül még egy poggyászt felvihetünk magunkkal a fedélzetre, amely nem lehet nagyobb, mint 55 x 40 x 23 cm, mert ennek be kell férnie az ülések fölötti csomagtartóba. Ez is maximum 10 kg lehet.

Wizzair feladható poggyász

Utasonként maximum 6 db ilyen poggyászt adhatunk fel, amelyek maximum 10, 20, 26 vagy 32 kg-osak lehetnek. A mérete ennek a poggyásznak maximum 149 x 119 x 171 cm-es lehet, amelybe nem tartoznak bele a kerekek vagy a fogantyú, viszont ezek maximum 5 cm-rel növelhetik meg a csomag méretét.

Ryanair poggyász típusok

A Wizzair mellett a Ryanair járatai is igen megfizethetőek, így sokan választják ezt a légitársaságot is. Itt a következő módon alakulnak a Ryanair poggyász típusok:

Ryanair fedélzeti poggyászok

Díjmentes

Hasonlóan a Wizzair-nél, a csomagnak el kell férnie az előttünk lévő ülés alatt, illetve ezt díjmentesen felvihetjük a fedélzetre, amennyiben 40 x 20 x 25 cm-nél nem nagyobb a mérete.

Elsőbbségi szolgáltatás ellenében lehet felvinni

Ha elsőbbségi szolgáltatást választunk, akkor felvihetjük az imént említett maximum 40 x 20 x 25 cm-es csomagunkat, illetve egy maximum 10 kg-os, maximum 55 x 40 x 20 cm-es gurulós bőröndöt is.

Ryanair feladható poggyászok

Lehetőség van 10 kg-os vagy maximum 3 db 20 kg-os csomagot is feladni, így akkor is érdemes ezt a járatot választani, ha hosszabb utazásra indulunk.

Samsonite bőrönd – a minőségi útitárs

Ha nem szeretnénk malőröket az utazásunk során, érdemes lehet befektetni egy professzionális bőröndbe, mint amilyenek például a Samsonite bőrönd modellek.

Mivel ezek komoly tesztelésen mennek keresztül, így a márka egyes termékeire akár 10 év garanciát is kínál – annak ellenére, hogy a reptereken előszeretettel dobálják a dolgozók az utasok csomagjait.

A Samsonite bőröndök között egyaránt találunk gyerek bőröndöket, illetve családi szetteket is, de természetesen egyesével is meg lehet őket venni. Ha a minőség az elsődleges számunkra, feltétlenül érdemes a Samsonite bőröndök közül válogatni.