Egyre népszerűbb úti cél Mexikó

(x) Kellemes időjárás, csupaszív emberek, csodálatos tengerpartok, hófehér homok, karibi hangulat, piramisok, romvárosok, kihagyhatatlan ételek és italok. Talán ez csalogatja a legtöbb turistát Mexikóba a Föld különböző pontjairól. Az aztékok és maják földje felfedezésre vár.

Egész évben nyár

Köszönhetően a földrajzi elhelyezkedésének, Mexikó legnagyobb területén egész évben kifejezetten meleg, napos, ideális nyaraló időjárás van. A Ráktérítőtől délre, az 1000 méternél alacsonyabb területeken a hőmérséklet állandó, az évi középhőmérséklet 24-28 °C közötti. Ezért is kifejezetten kedvelt üdülőhely a téli hónapokban a latin amerikai ország. Viszont ha a trópusi övezetbe készülünk, ne felejtsünk el egy lenge esőkabátot vinni magunkkal, mert az éves csapadékmennyiség meghaladja a 2000 mm-t. A csodálatos Yucanat-félszigeten például könnyen előfordulhatnak özönvízszerű esőzések.

Megelevenedik a történelem

Már az ősi civilizációk is komoly városállamokat építettek ki az amerikai kontinensen. Mi sem árulkodik erről jobban, mint a Mexikóban található maja és azték piramisok. A csodával határos módon felépített templomokat és palotákat a mai napig igazi rejtély veszi körül. A megannyi rituálét és emberáldozatot látott piramisok közül a legismertebbek Teotihuacán, illetve Chichén Itzá területén találhatók. Ha valaki ellátogat ezekhez az épületekhez, biztosra mehet, hogy egy életre szóló élményt fog kapni.

Kulináris élmények

A mexikói ételeknek aligha van párja a világon. Sajnos itthon kevésbé ismertek az autentikus mexikói fogások, mert idehaza leginkább csak a Tex-Mex konyhát ismerjük. A mexikói ételek alapját elsősorban a kukorica, a fűszerek és a chili paprikák teszik ki. Az egész évben termő zöldségek és gyümölcsök pedig csak megkoronázzák az amúgy is mennyei falatokat. A teljesség igénye nélkül a legnépszerűbb ételek közé tartoznak: tacos al pastor, enchiladas, pozole, tostadas, chiles en nogada, chilaquiles, tamales, mole, guacamole.

A legszebb tengerpartok

A világ legcsodálatosabb tengerpartjai a Mexikói-öböl és a Karib-tenger találkozásánál találhatók. A partszakaszok rengeteg napsütéssel, karibi hangulattal, vakítóan fehér homokos strandokkal várják az üdülni vágyókat. Mexikó első számú turistacélpontjai Cancún, Playa de Carmen, Tulum, Merida, Isla Mujeres, Holbox és Cozumel.

Cikkünk a vivamexiko.hu támogatásával készült.