Babával utazol? Ezeket mindenképp vidd magaddal!

Egy kisbabával útra kelni nem egyszerű feladat. Számos olyan kelléket kell becsomagolnod, amelyekre bármelyik pillanatban szükség lehet. A picik számára ráadásul stresszes lehet a környezetváltozás. Épp ezért érdemes olyan dolgokat magatokkal vinned, ami az otthont idézi számára.

A saját ágyában és babakocsijában használt babatextilek illata megnyugtatja a gyerekeket. A megszokott takarók vagy az otthoni babafészek ismerős érzéseket keltenek a piciben. Így biztonságban érzi majd magát, és ti, szülők is sokkal nyugodtabbak lehettek.

Kompakt kényelem szoptatás közben

Ha autóval utazunk, főleg, ha több gyermekkel, sokszor spórolnunk kell a csomagoknak szánt hellyel. A szoptatós párnák nem mindig férnek be az autóba, pedig jó szolgálatot tennének kirándulás közben is. Erre kínál megoldást a szoptatós karpárna. 

Kis helyet foglal, és ugyanolyan pihe-puha érzést nyújt a picinek és anyának, mint a klasszikus fazonok. Elfér a bőröndben vagy akár egy nagyobb pelenkázótáskában is. Érdemes lehet otthon is elővenni időről időre, így nem lesz idegen a babának, ha utazás közben ezt használjátok. 

Babakocsibetét – jó a babának és a babakocsinak egyaránt

A babakocsiba rögzíthető, kivehető betétek jó szolgálatot tesznek nem csak utazás, de a mindennapos séták során is. A megkötőkkel és a babakocsi pántjaival fixálható puha betétek kényelmesebbé teszik a kocsit. Emellett megóvják a lehetséges szennyeződésektől a babakocsi szöveteit. Márpedig a gyerekek könnyen összekoszolják a babakocsijukat. Elég egy morzsálódó kifli vagy egy kiboruló cumisüveg. 

A babakocsibetétek felszívják a nedvességet, amit könnyedén kimoshatunk a mosógépben. Érdemes két betétet venni, így ha az egyik beszennyeződik, egy pillanat alatt kicserélhetjük.

Babatakaró mindig kell

A textilpelenkák mellett a babatakaró az a kellék, amely mindig jó, ha van nálunk. Nyáron is tartsunk egy vékonyabb darabot magunknál, a káros napsugarak ellen jól jöhet. Szükségünk van babatakaróra a kiságyban, az autóban és a séták során is. 

Fontos, hogy bababarát alapanyagokból készüljön a takaró. Közvetlenül érintkezik ugyanis a baba bőrével, és ha nem megfelelő a textil, irritációt okozhat. A természetes eredetű, vegyszerrel nem kezelt babatakarók biztosan gyengéden óvják majd kisbabádat. Érdemes figyelni a címkéken a különböző minősítéseket. Az ÖKO-TEX felirat láttán nagy eséllyel bababarát textillel van dolgunk.

Mobilis kuckó – a babafészek

A hordozható babafészek néhány éve indult hódító útjára, azóta a népszerűsége töretlen. Nem is csoda, hiszen amellett, hogy gyönyörű kiegészítője a babaszobának, nagyon hasznos is. A kisbabák a fészek segítségével bárhol elaltathatóak. 

A peremek szűkebbé, biztonságosabbá teszik a picik számára a teret. Ezáltal valamelyest visszaidézhető az anyaméh óvó közege. Ráadásul mivel bárhová magatokkal vihetitek, ismerős környezetben pihenhet a gyermeked mindenhol.