Amerikai autók rajongóinak kötelező!

Száguldás, Porche szerelem… Mindannyian folytatni tudnánk a dalt, viszont annál kevesebben tudnak ezzel az életérzéssel igazán azonosulni. A Porche a gyorsaságot képviseli bárhol a világon, azonban az amerikai autók kedvelői ennél sokkal magasabbra tették a lécet.

A Ford, a Cadillac vagy éppen a Dodge maga az erő és elegancia megtestesülése, ha autókról van szó. Bőr ülések, hangosan bőgő motor, masszív, messziről is jól észrevehető megjelenés és persze az sem elhanyagolható tényező, hogy egy utcai verseny keretében bármikor lenyomják a Porche-t. Ez sokkal több, mint puszta rajongás. Életérzés. Életmód, ha úgy tetszik. Ki ne szeretne az ikonikus amerikai autók valamelyikében feszíteni?

Aki még nem próbálta, nem is igazán érheti a dolgot. Egy gyors kör bőven elég a szerelemhez, hiszen ez egy olyan menet, amit az ember soha nem felejt el. Sőt, azt is tévedés lenne gondolni, hogy amerikai autók iránti rajongás csak a férfiak szenvedélye lehet. Gondoljunk csak a hollywoodi dombok alatt büszkén parkoló rózsaszín Cadillec-re, amely előtt folyamatos a fényképezkedni váró turisták jelenléte.

Gondolta volna, hogy az amerikai autók iparága akkorává nőtte ki magát, hogy több utazási iroda is e téma köré épült? Pedig így van! A 66-os úton végigrobogni egy igazán dögös autóval már nem csak a kiváltságosok lehetősége, ámde a dolog népszerűsége semmit sem vett el annak a különlegességéből. Képzelje el magát, amint keresztül szeli a sivatagot egy GMC-vel vagy Pontical-al, miközben teljes hangerőn szól a Born to be wild a Steppenwolf előadásában. Ha elfárad csak megáll egy motelben vagy a televízióból is ismerős kávézók egyikében. Persze nem kell az amerikai autók használatáig az Egyesült Államokig utazni, ugyanis a lehetőség kis hazánkban is elérhető.

A táj pedig még szebb is, mintha csak a végtelenül elnyúló homokdűnéket szemlélné. Kezdésként megtudhat mindent az amerikai autókról az izomautok.hu weboldalon. Ne gondolkodjon, vágjon bele, hiszen egyszer élünk! Ebbe az életbe pedig kell egy kis őrültség!