Újra szárnyal az idén 30 éves Szerencsejáték Zrt.

Ismét Magyarország legjobb munkahelyei között tartják számon a Szerencsejáték Zrt.-t.

2013. és 2018. után idén immár harmadik alkalommal nyerte el a Kincentric “Legjobb Munkahelyek” díját. A vállalat mintegy 10 ezer embert foglalkoztat, 30-40 ezer fő megélhetését biztosítja napjainkban, ebből adódóan kiemelt gazdasági jelentőséggel bír. Ezen felül 2020-ban és 2019-ben is megkapta a Randstad Award Szolgáltatások szektor kategóriájának „Legvonzóbb Munkaadó” címét, valamint korábban ötször elnyerte a „Fogyatékosság-barát Munkahely” elismerést. 2021 januárjától az eddigi 27 értékesítőhely mellett további 33 lottózóban lett elérhető a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének (SINOSZ) KONTAKT elnevezésű jelnyelvi videótolmács szolgáltatása. Továbbá megszerezte már az „Év Családbarát Vállalata” kitüntetést is.

Habár a Covid-19 járvány első hulláma alatt komoly forgalomeséssel küzdött a viszonteladói lottózói hálózat, tavaly az utolsó negyedév egyes heteiben bevétele már jóval meghaladta a járvány előtti időszakot. A társaság a pandémia okozta nehézségekre igyekszik megoldásokat találni. Az elmúlt időszakban jelentős működési hatékonyságnövelő intézkedéseket, digitális csatorna-, és termékfejlesztéseket vezetett be, ennek köszönhetően Európa élvonalába tornázta fel magát.

(Fotó: Szerencsejáték Zrt – Facebook)

A társaság tavaly szeptemberben felvette fogadási kínálatába az e-sportot, így a hazai fogadók akár együtt is fogadhatnak e-sportra és hagyományos sport mérkőzésekre a nemzeti lottótársaságnál.

Ezenkívül október 27-től már megtalálható a felhozatalban az e-sorsjegy, amelynek köszönhetően a nap 24 órájában bármilyen digitális eszközről elérhetővé vált kilenc – Black Jack, Fáraók kincse, Bronz, Pénzlift, Sok szeretettel, Szerencsemalac, Labirintus, Nyerőkártya, Tengeri kincsek – új játék online, amelyek a jelenleg is forgalomban lévő papíralapú sorsjegyek digitális változatai. A sorsjegyek a vállalat egyik legdinamikusabban fejlődő termékcsoportja, mivel széles vásárlói kört érnek el, valamint gyors, izgalmas és sokszínű játékot kínálnak.

Mindemellett a Szerencsejáték Zrt. 2021-ben a tavalyi közel 5 milliárd forint után, újabb 2 milliárd forint jutalékkifizetést tervez, így minden egyes szerencsejáték termék eladása után pénzbeli támogatáshoz jutnak a társasággal partneri szerződésben álló kis- és középvállalkozások és azok dolgozói. A szervezet azzal a céllal indította el tavaly májusban ezt a kezdeményezését, hogy ellensúlyozza a járvány negatív gazdasági hatásait a partneri lottózói hálózatában. Eddig 2143 kis- és közepes vállalat csatlakozott a programhoz, mely a partneri hálózat közel 90 százaléka.

A vállalat legnagyobb dobásának azonban az tekinthető, hogy kilép a külpiacra az idén 30 éves Szerencsejáték Zrt. Czepek Gábor, a társaság vezérigazgatója úgy gondolja, hogy kezdetben érdemes a kevesebb kockázatot rejtő online sportfogadás terén szerepet vállalni a külpiacokon.

Ahogy a világ összes országában, Magyarországon is széles palettán lehet választani a sportfogadással és különböző szerencsejátékokkal foglalkozó online oldalak között, világcégek versengenek egymással. A nyerőgépes játékok világszerte rendkívül közkedveltek a felhasználók körében. Ez alól természetesen a magyar játékosok sem képeznek kivételt. A technológia rohamléptékű fejlődésének köszönhetően manapság már többféle típus áll elképesztő mennyiségben a felhasználók rendelkezésre. Ezek közül a legnépszerűbbek: Big Win 777, Book of Oz, Diamond Deal, Master Joker és még sorolhatnánk.

Nem meglepő tehát, hogy a szerencsejátékokkal foglalkozó külföldi online oldalak sorába szeretne belépni a Szerencsejáték Zrt. is. Czepek Gábor elmondása szerint, a cégnek megvan a kellő tapasztalata és tőkeereje, hogy kilépjen külföldre. A terjeszkedés és a töretlen növekedés nyomán 2022-ben 650 milliárd feletti árbevételre számít a társaság vezérigazgatója.