Tippek és trükkök, hogy gyorsabban nőjön az ember haja

Egy tökéletes frizura koronaként díszíti a nők fejét, ám ha vékonyszálú, töredezett, kopaszodó hajjal kell megküzdeni, az megkeseríti a mindennapokat. A haj növekedését lehet természetes szerekkel és vitaminokkal serkenteni, ezek között szemezgettünk.

A rettegett alopecia, azaz a hajhullás, kopaszodás a nőket is érinti. Ez súlyosabb problémának is mondható, hiszen amíg a férfiaknál megszokott a genetikai kopaszodás, a nők lelke bele tud betegedni egy ilyen jelenségbe. A hajhullás ellen egészséges étrenddel és a haj megfelelő ápolásával lehet védekezni. 

Csakis minőségi termékek használjunk

Ha csak tehetjük, használjunk természetes hajnövesztő megoldásokat. Mire gondolunk? A töredezett végek rendszeres vágatása mellett az is fontos, mivel kezeljük a hajunkat. Ne a fésűn, a hajfestéken, a samponon spóroljunk, ezek ugyanis közvetlen hatással vannak a haj minőségére. Szintén lényeges, hogy a testünket lássuk el megfelelő vitaminokkal, illetve hogy mindig legyünk hidratáltak, fogyasszunk elegendő folyadékot. Az egészséges test nagyobb eséllyel produkál majd egészséges hajszálakat.

Fontosak a nyomelemek és a vitaminok

Ami a vitaminokat és nyomelemek illeti, a cink és a szelén a legsűrűbben előforduló ajánlás, ami a haj egészségét segíti. Ezeken kívül segíti a regenerálódást, az egészséges növekedést az A-, a B-, a C-, a D-, az E- és a H-vitamin is. Az A jelzésű a faggyútermelést támogatja, a D a tüszők működését, ezzel lassítja, megállítja a hajhullást, az E pedig a vérkeringést javítja. A haj egyik fő alkotóeleme a kreatin, amely képződésében a H-vitaminnak van nagy szerepe.

Kényeztessük a testet, a haj hálás lesz érte

Segíthet a testi egyensúly fenntartásában a fehérjedús étrend, a már említett folyadékpótlás, a kipihentség, azaz a megfelelő alvásciklus fenntartása, a természetes hajpakolások, de hasznos lehet a dohányzásról való leszokás is. Ha vigyázunk a testünkre, az hálás lesz érte, többek között egészséges hajkoronával jutalmaz.

A fotó forrása:
Africa Studio / Shutterstock.com