Sokat érhetnek a nagyszülők bútorai és porcelánjai

A bizonytalan gazdasági helyzetben sokan eltöprengenek azon, hogyan juthatnának hozzá gyorsan és egyszerűen pénzhez. A válasz néha igazán meglepő, akár az ősök feledésbe merült és padláson tárolgatott régiségei jelenthetik a megoldást.

Új esélyt kapnak az antik bútorok

A nem megfelelően kezelt fából készült anyagok nedvszívó képességével mindannyian tisztában vagyunk. Nincs is annál szívfacsaróbb látvány, amikor a felmenők akár több száz éves bútordarabjai egyik napról a másikra változnak szivaccsá. Még rosszabb a helyzet, ha alattomos kis kártevők ütik fel a fejüket, hiszen ezektől házilag megszabadulni nagyon nehéz munka. A felmerülő problémák esélyét könnyen megszüntethetjük, ha a bútorzatot olyan szakemberre bízzuk, aki hozzáértéssel és odaadással óvja meg az antik darabokat. A bútor felvásárlás nagyszerű alkalom lehet arra, hogy a féltve őrzött garnitúrák szakértő kezekbe kerüljenek. Az állapotmegőrzés ígérete mellett pedig akár komoly pénz is ütheti a markunkat.

Megmenekülnek a porcelánok

A hazai neves porcelánmanufaktúrák megannyi ékes porcelándarabot állítottak elő az elmúlt évszázadokban. A Zsolnay, Herendi és Hollóházi porcelánok jelzései az egész világon ismertek. A kaolin, földpát és kvarc egyvelegéből készült alkotások egyik kiemelkedő darabja bármelyik magyar család otthonában lapulhat. Bár a porcelántárgyak igen tartósak és ellenállóak, de a hányatott sorsra jutott darabok állapota jelentősen romolhat az évek során, ami értékcsökkenéshez vezet. Természetesen nem kell, hogy szemtanúja legyen az értékvesztésnek, hiszen a porcelán felvásárlás keretében biztos helyre kerülhetnek a kerámiadarabok. Az eladás pedig nem csak megkönnyebbülést szerez a tulajdonosnak, hanem jelentős összeget is hozhat a konyhára.

Ha értékesíteni szeretné hagyatékát, akkor kizárólag megbízható szakembert keressen fel. A szakavatottak többsége ingyenes értékbecslést kínál, amelynek köszönhetően eldöntheti, hogy élni kíván-e az eladás lehetőségével.