Rendezett kertek

Biztosan tapasztaltad már, hogy egy helyre belépve mindennek megvan a maga helye. Legyen az akár egy ház vagy egy lakás, de akár egy kert is. A változatos kerti szegélyek és azok elhelyezése segítenek nekünk, ennek az érzésnek a megteremtésében.

Pont ezért a füves részt érdemes szegéllyel elválasztani a virágágyástól is. Ezzel a megoldással a természet burjánzását is nagyon egyszerűen kordában lehet tartani a kertedben. A szegélyeknek köszönhetően mintha apró utcákat alakítanál ki a kertedben.

A szegélyek előnyei

Ahány kert, annyi szegély. A változatos kerti szegélyeket nem csak azért szeretjük, mert díszítenek. Hanem mert emellett komoly feladatokat is ellátnak. Segítenek a különféle talajtakarók elválasztásában, így azok nem tudnak összekeveredni. Ha szinteltolás van a kertben, megakadályozzák a nagyobb esőzések utáni földcsuszamlásokat is. Gátolják a fű határtalan terjedését. Valóban csak addig fog nőni a fű, amíg a füves részed a kertben. Megvédik a fűnyíró okozta sérülésekkel szemben a növényeket, illetve akár házi kedvenceinknek is határvonalként szolgálhatnak.

Az eltérő kivitelek között meg kell találnod azt, amelyik a Te és kerted stílusához, valamint az életviteli jellemzőidhez a legjobban passzol.

Szegélyek más szemszögből

A szegélyek már önmagukban is dekorálnak. Kitűnő megoldást nyújtanak a kert bejárhatóságához is. Ezt elősegítve a szegélyek praktikus megoldást jelentenek a világítások elhelyezésére is. Ha már megtaláltad a tökéletes szegélyt, itt az ideje megtalálni a tökéletes világítást is hozzá. Pont ezért akár a szegélyeken végigfuttatott világítás vagy az egyes területeken elhelyezett különböző világítási elemek is jó megoldást jelentenek. Egy színvonalasan és szépen megtervezett kertbe mindenképp modern napelemes világítás dukál.

A napelem tulajdonságai

A napelemes lámpák napjaink legjobbjai. Maximálisan zöld megoldásnak számítanak. Már az előállítási folyamatuk is környezetkímélő. Legnagyobb hasznuk a használatukból adódóan a nulla üzemeltetési költség. A lámpákba beépített panelek összegyűjtik a napfényt, azt energiává alakítják, amelyet az akkumulátoraikban tárolnak. A sötét órákban pedig az üzemeltetésük ezen energia felhasználásából valósul meg. A lámpák beszereléséhez így villanyszerelőre sem lesz szükséged. 

Elhelyezésük során csak arra az egyre kell ügyelned, hogy a lámpák és azok érzékelői nagyfényes, árnyéktól mentes helyre kerüljenek.

Nyakunkon a tavasz, közeleg a nyár. A legjobb időben vagy, hogy elgondolkodj a kertrendezésen. A szegélyek praktikusak több szempontból is, ha még nálad nincsenek, javasolt beszerezned.

A kertrendezési munkák elvégzése után a kerti világítás megtervezése maga lesz az élmény és a felüdülés. A modern világítástechnikai elemek a régi hagyományos fényekkel ellentétben már inkább fényjátékot produkálnak. Sőt, mindemellett már külső megjelenésükben is sokkal vonzóbbak lettek a lámpák.