Öltöztessük fel otthonunkat húsvétra

2021-ben a tavalyi évhez hasonlóan az otthonunk nyugalmában töltjük majd a húsvéti ünnepeket. Ennek a kényszer szülte helyzetnek – az általános vélekedéssel ellentétben – azonban nem csupán árnyoldalai vannak. Vidéki családlátogatások helyett most egymás felé fordulhatunk, és az ünnep valódi meghittséget érezhetjük át közösen. Ennek helyszíne pedig otthonunk lesz, amelyet e jeles alkalomra tekintettel teljes húsvéti pompájában tudunk megmutatni családunknak és vendégeinknek. Nézzünk néhány ötletet arra, hogyan varázsoljuk lakásunkat trendivé a húsvét alkalmából!

(A fotó forrása: PhotoJuli86/Shutterstock.com)

Asztali és ajtó díszek

Ha igazán oda szeretnénk figyelni otthonunk küllemére, azt érdemes a bejárati ajtónál kezdenünk. Választhatunk többféle ajtóra akasztható dísz közül. A magyar háztartásokban jellemző a díszítés teljes skálája, mely egy színes, kiakasztott tojástól egészen a komplett húsvéti koszorúig tart.

Ha rendelkezünk kerttel, vagy van olyan előtér, amelyik csak hozzánk tartozik, akkor a dekorációt feldobhatjuk néhány gondosan elhelyezett, apró tojással vagy nyúllal. Ezek gyermekeinknek, illetve a hozzánk érkező vendégeknek is örömet fognak okozni. 

A Magyarországon leginkább kedvelt húsvéti dekorációk az asztali díszek. 2021-ben kifejezetten divatosnak mondhatóak a szürke és sárga színek különböző kombinációi, melyek megjelenhetnek egy fonott koszorún, valamint az azon elhelyezett dísztojásokon.

Dísztojások

Egyedi ötlet lehet a dekoráció és a hazánkban igazán kedvelt tojáskereső játék összevonása. Helyezzünk el a lakás különböző pontjain dísztojásokat, amelyek nem csupán egy kosárban, de a polcon, kilincseken és az ablakban is jól mutatnak. Néhányat tegyünk félre húsvét hétfőre, amikor – locsolkodás előtt – a gyerekek megkereshetik az elrejtett darabokat.

A legjobb húsvéti lakás dekorációk titka az, hogy az otthonunk designjához igazítva válasszuk ki a megfelelő díszítő elemeket. Figyeljünk oda arra, hogy a húsvéti dekor színei passzoljanak a bútorokhoz, szőnyegekhez, vagy akár a falakhoz.

További inspirációért és lakásdekorációs elemekért kattintsunk az Ewalds.hu weboldalára.