Nemcsak jól mutatnak, de hasznosak is – a textilkábelek előnyei

A textilkábelek ékes bizonyítékul szolgálnak arra nézve, hogy a világítástechnika modern vívmányai egyszerre képesek kiszolgálni az esztétikumra, no és persze a praktikumra vonatkozó elvárásokat és igényeket.

Úgyhogy ezért is gondoltunk rá, hogy mindenképp külön bejegyzés keretei között kellene foglalkozni a modern textilkábelek sajátosságaival, előnyeivel és hozzáadott értékével.

Tegyük gyorsan tisztába, mit is kellene érteni a textilkábel kifejezés alatt

Technikai értelemben a textilkábel nem különbözik nagyban attól, amit a hagyományos értelemben vett kábelek esetében már megszokhattunk. Az elektromossággal működő lámpatestek és fényforrások működését hivatottak elősegíteni, méghozzá tartósan és zavartalanul.

A csavar ott van a történetben, ahogyan a textilkábelek kinéznek. Pontosabban fogalmazva a borításuk jellege az, ami markánsan eltér a kábelek megszokott összetételétől. A textilkábeleknél ugyanis egy jellemzően poliészteranyagú borításról van szó, ami speciális fonással veszi körül a kábel belső részét.

Leginkább ebből a megfontolásból szokás manapság textilkábelt alkalmazni

Röviden és tömören fogalmazva a textilkábelt azért alkalmazzák egyre többen, mert nagyságrendekkel jobban néz ki a hagyományos értelemben vett kábelekhez képest. Ennek pedig főként akkor lesz jelentősége, hogyha az otthonunk egyes helyiségeinek a kialakítása kapcsán számunkra fontos a kifogástalan minőség.

A textilkábel alkalmazásával ugyanis anélkül kerülhetjük el a sok-sok munkával és macerával járó falfúrást és falon belüli vezetékelést, hogy ezzel az esztétikai megjelenés bármilyen szinten hiányt szenvedne.

Sőt, egy-egy remek érzékkel megválasztott textilkábel gyakorlatilag még hozzá is adhat pluszban a kábellel összekötött fényforrás, no és persze a szóban forgó helyiség hangulatához. Persze ehhez kiemelt szükség lesz rá, hogy gondosan járjunk el a textilkábel kiválasztása kapcsán.

Gyors segédlet a textilkábel tudatos és körültekintő megválasztásához

Szerencsére a textilkábelek szín, méret, design és összetétel szempontjából is különböző választást kínálnak. Ez a fajta mozgástér pedig megadja számunkra azt a szabadságot és rugalmasságot, ami a tudatos választás egyik fontos alapfeltétele.

Magyarul elég vetni egy pillantást a helyiségben uralkodó stílusra, színekre és hangulatra, hogy aztán ennek mentén sikerüljön megválasztani a leginkább passzoló textilkábelt. Méghozzá pontosan abban a méretben, amit az előzetes mérések alapján kapott eredmények indokolttá tesznek.

Amennyiben ezekre a kritériumokra és aspektusokra sikerül figyelni, úgy a textilkábel ténylegesen a lakás egyik új dísze lehet. Többek között egy-egy modern LED szalag vagy bármilyen más fényforrás áramellátásához alkalmazható, természetesen kifogástalan minőségben és zavartalanul.