Néhány szó a tárolós bojlerekről

Amikor az otthonunkról beszélünk, minden bizonnyal azok a dolgok jutnak eszünkbe, amelyektől kényelemben érezzük magunkat. Ezek egyike a lakóhely melegvíz-ellátása, hiszen teljesen más a komfortérzetünk, amikor ez valamilyen oknál fogva hiányzik.

Sok kellemetlenséget, bosszúságot kerülhetünk el, ha kellő odafigyeléssel választjuk ki lakásunkba a megfelelő vízmelegítőt, hiszen egy megfelelően kiválasztott bojler hosszú távon kiszolgál minket.

Ha előre megtervezzük, hogy hol és mennyi meleg vizet tervezünk a mindennapjainkban használni, elkerülhetjük az annak hiánya következtében kialakuló bosszantó helyzeteket.

Vízmelegítőt, de milyen típust?

Akár építkezünk, akár lakásfelújításban vagyunk, mindenképpen alaposan fontolóra kell venni, milyen rendszert használjunk a meleg víz biztosítására. A vízmelegítők alapvetően két nagy csoportra oszthatók, a végeredmény persze mindegyiknél ugyanaz, de más rendszerben működnek.

Akár átfolyós vízmelegítőt, akár tárolós bojlert vásárolunk, mindenképpen nézzünk utána a típusok jellemzőinek, hiszen ez a döntés évtizedeken át befolyásolni fogja életünket otthonunkban. Bármelyik készülék mellett is döntünk, mindenképpen kérjük ki az ügyben szakember segítségét.

A víztárolós melegítők

Ezeknek a víztárolós készülékeknek a mérete jóval nagyobb egy átfolyós berendezésénél. Ebből következik, hogy egy népesebb család otthonában mindenképpen ez a rendszer az ajánlott, tekintve a nagyobb mennyiségű melegvíz-felhasználás tényét.

A STIEBEL ELTRON világviszonylatban vezető szerepet tölt be a megújuló energiákat is hasznosító épületgépészeti rendszerek fejlesztésében. A cég az átfolyós rendszerű elektromos vízmelegítők mellett prémiumkategóriás tárolós vízmelegítőket, bojlereket is gyárt.

A prémiumminőségű fali vízmelegítők első osztályú melegvizes komfortot varázsolnak otthonainkba. A gyártó számos típust készít, melyek méretüktől és teljesítményüktől függően előre melegítik a vizet, és azt a beállított hőfokon tartják. Üzemmódjuk gazdaságos, viszont – mivel a bennük lévő vízmennyiség felfűtése lassabb, mint az átfolyós rendszerrel működő berendezéseknél – kellő körültekintéssel kell megválasztani a készülék típusát, hogy elkerüljük a családon belüli vitákat a „kinek nem maradt meleg víz a zuhanyzáshoz?” témakörben.

A cég honlapján található szűrő használatával ilyen gondjaink nem lesznek a jövőben, hiszen a kereséshez beállítható például a háztartásban élők személyek száma is, így biztos, hogy a kiválasztott berendezés kiszolgálja az összes családtag melegvíz-igényét.

A termékeik között a kis méretű víztárolótól (5-15 liter) kezdve a fali tárolókon (30-150 liter) át a nagy méretű függőleges bojlerekig (200 litertől) mindenféle típus megtalálható.

A készülékekkel kapcsolatos további technikai információkért látogasson el a cég honlapjára vagy YouTube csatornájára, ahol számos videót talál ezen berendezések telepítéséről.