Néhány ok, amiért a fából készült bútor a legzöldebb választás

A környezettudatosság ma már nem egy szitokszó, hanem mindannyiunk felelőssége, amivel valójában a saját és szeretteink jövőjét alapozzuk meg. Ebben a döntéseink és a választásaink segítenek.

Ezek a hétköznapi döntések szintjén is megmutatkoznak, illetve az olyan nagyobb elhatározásokkor, amilyen például az otthonunk berendezése. Amikor erre kerül sor, érdemes átgondolni, hogy minek milyen előnyei és hátrányai vannak. Akárhogy is, a fenyőbútorok ebben a számvetésben mindig jól teljesítenek. Ez az egyik oka az alapanyag töretlen népszerűségének, de nézzük meg, hogy melyek miatt nevezhetjük környezetbarát választásnak.

A fa és fenyőbútorok masszív, időtálló darabok, amik nem csak néhány évig végzik a dolgukat, hanem akár generációkon keresztül is képesek kiszolgálni bennünket. Ez már önmagában elég ahhoz, hogy jó választás legyen, de ezen felül egy olyan anyagról van szó, ami a többi bútor alapanyagával szemben képes a teljes megújulásra a természetben.

Amikor a fákat kivágják, optimális esetben új fákat ültetnek a helyükre. A kivágott fáknak pedig szinte minden részét tudják hasznosítani, így a feldolgozása közben nem keletkezik rengeteg felesleges hulladék. A bútorrá alakított keményfa mindemellett megőrzi magában a jó tulajdonságait.

Egy fenyőbútor mindig egyedi marad, sosincs két egyforma erezet, minta, így amellett, hogy környezetbarát, még stílusos is. Arról nem is beszélve, hogy az illata is utánozhatatlan. Ha otthonunkat tehát természetesen, de ízlésesen és esetleg sikkesen szeretnénk berendezni, a fából készült bútoraink lesznek ebben a stabil pontok. A fenyőből készült ágy, szekrény, étkező olyan biztos alapot és hangulatot biztosítanak, amihez már csak némi kiegészítésre van szükség.

A természetes szövetek közül válasszunk pamutot, lenvásznat, gyapjút, jutát és kendert, az összhatás pedig önmagáért beszél majd. Dekorációnak a szárított virágokat, a terméseket válasszuk, és persze az élő növényeket, amik amellett, hogy minden lakberendezési divat kedvencei, még élőbbé varázsolják majd az otthonunkat. Bútoraink amellett, hogy kiegyensúlyozzák az otthonunk páratartalmát, tisztítják a levegőt, akárcsak a beltéri növények, tehát a segítségükkel még az egészségünkért is tehetünk.