Műköröm alapanyagok allergiásoknak

Napjainkban egyre szaporodik az allergiások száma. Egyesek szerint a fokozódó környezeti ártalmak, mások szerint a helytelen életmód vagy a lelki problémák állnak az okok hátterében. 

Bármi is legyen az oka, aki élt már át különféle allergiás reakciókat, esetleg többfélét is, az jellemzően igyekszik a későbbiekben elkerülni azokat. Nem véletlen, hogy egyre nő az egyes allergén összetevőktől mentes kozmetikumok száma is. Hiszen azért, mert valaki allergiás, még szeretne ápolt maradni, s természetesen szépülni is. 

A gondot azonban sokszor az jelenti, hogy az egyes allergén anyagokra való érzékenység nem feltétlenül statikus állapot, ahogyan az, hogy egyes dolgok érzékenységet vagy allergiás reakciót váltanak ki, az is változhat az idővel. Ráadásként színezi a képet, hogy egyes anyagok keresztallergiát is kiválthatnak, ezért nem csak az allergén anyagot kell kerülni, hanem azokat is, amelyek a keresztallergiához vezetnek. 

Allergiamentes műköröm alapanyagok?

Egy szó, mint száz, az allergia nem egyszerű ügy. Azonban hiába érthető, hogy a “mindenmentes” megoldásokat elszántan vadászó allergiások mindent elkövetnek azért, hogy minden tekintetben a lehető legteljesebb életet élhessék, az allergiájuk ellenére is, mégis akadnak még szép számmal olyan területek, ahol nem sikerült még alternatívákat kifejleszteni számukra. Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy a műkörmök világáról e pillanatban bizton kijelenthetjük, hogy ez is egy ilyen terület még.

Affinity Ice – az akrilsavmentes építőzselé

A Silcare termékek állatkísérlet-mentes, professzionális műköröm alapanyagokat kínálnak. Gyakran hiszik azt, hogy ezek a termékek egyben allergénektől is mentesek. Ez sajnos nincs így. Ahogy jelenleg minden, ezzel a területtel foglalkozó gyártóra és termékre igaz, számtalan vegyi agyag felhasználásával készülnek termékeik, amelyekre szükség van ahhoz, hogy a termékektől elvárt tulajdonságokat és minőséget biztosítani tudják a felhasználók számára.

Az Affinity Ice építőzselék – szintén a Silcare-től – azonban akrilsavtól mentesek, s mivel az akrilsav nagy számban okoz allergiás tüneteket, mint például a körömágy égő érzése, a bőrpír vagy a duzzanat, ezek elkerülhetővé válnak ennek a terméknek a használatával. Ez lehetővé teszi, hogy egy gyengédebb alapanyaggal dolgozz, ami sokkal, de sokkal ritkábban okoz panaszokat.

Sose feledd, hogy nem lehet garantálni azt, hogy érzékenységet vagy akár allergiát okozzanak akár vegyi anyagok, akár teljesen természetes vagy természetközeli anyagok is. Ha tudod, hogy hajlamos vagy így reagálni egyes anyagokra, akkor még a szokásosnál is legyél óvatosabb. Ugyanakkor az óvatosság kötelező mindenkinél, aki először próbál ki valamilyen új terméket. Amikor pedig allergiás tünetek jelentkeznek, érdemes megfelelő szakemberhez fordulni annak érdekében, hogy megfelelő ellátásban részesülj.