Mit kell tudni a vízteres kandallóról?

Sokak nagy örömére igazán egyszerűen és relatíve olcsón megvehetőek azok a modernebb fatüzelésű fűtőszerkezetek, amikkel akár egy nagyobb ház központi fűtését is meg lehet oldani. Ezt a feladatot képes ellátni a vízteres kandalló, aminek a szerkezete a legtöbb esetben két részből áll: egy alsó tűztérből és a rászerelt víztartályból. Igény szerint, ez még kiegészíthető egy alsó víztérrel is. Az utóbbi megoldás mellett inkább akkor érdemes dönteni, amikor egy kisebb szobába kerül a berendezés, és ezért nem kell a nagy légfűtő teljesítmény.

A vízteres kandalló betéteknél vízoldali és légfűtő teljesítményről is érdemes beszélni. Annyit kell erről a kettőről tudni, hogy a légfűtő a telepítés helyiségében hasznosul, a vízoldali teljesítmény pedig a különböző hőleadó egységeken keresztül juttatja el a megtermelt hőt, akárcsak a radiátoron, padlón vagy épp a falon át. Ha nem egy kész, hanem egy most épülő házról van szó, akkor alaposan végig kell gondolni az igényeket a vízteres kandalló megvétele előtt. Ekkor figyelembe kell venni a belső terek elrendezését is annak érdekében, hogy az ideális készülék mellett tudjon dönteni az ember. A vízteres kandalló megvétele előtt, igenis kötelező megnézni a fűtendő légtér és telepítés helyiségének méretét, a számított hőszükségletet, a kémény méretét, illetve nem szabad megfeledkezni a hőleadók milyenségéről és mennyiségéről sem.

Végezetül ott van az a kérdés is, hogy a kandalló végül kiegészítő vagy fő fűtési megoldás lesz majd? Sokaknak nem a vízteres, hanem sokkal inkább a sarok kandallóbetét szerkezetre van szükségük. Miért választják ezt olyan sokan? Nos, a névből rá lehet jönni, hogy olyan berendezésről van szó, amelyik két egymás melletti oldalon üveges kivitelű. A két üveg csatlakozhat elválasztás nélkül, ekkor az ajtó L alakú lesz és egyben nyílik az oldalsó résszel. De van már olyan sarok kandallóbetét is, amelyik külön elválasztott öntvénykeretes üvegrésszel bír. Mind a két modell megvásárolható a hazai benkel.hu internetes webáruházban, ahol a magas nívó, a reális árak és a változatos felhozatal mind egyszerre garantált.

Ezért is tekintik meg olyan sokan ennek a boltnak a termékkínálatát. A külön elválasztott öntvénykeretes, üvegrészes sarok kandallóbetét eszközre visszatérve, annyit még tudni kell, hogy az elválasztó rész fém, és ennek köszönhetően a szerkezet statikailag is masszívabb. A sarok kandalló két irányból, akár két szomszédos helyiségből is élvezhető látványt nyújt. Az ilyen sarok kandallóbetét egyöntetűen beválik a telepítési helyiség kifűtésére. De szükség esetén, nyugodtan kombinálható egy víztartállyal is, ha a cél az egész ház fűtése.