Mire kell figyelni egy többpontos zár beépítésénél?

Az ideális zárbetétet keresi? Esetleg már döntött is, hogy a többpontos zárak kínálta előnyök mellett teszi le a voksot? A többpontos zár az ajtó élének teljes magasságában végigfut, ezért a csere kisé bonyolultabb, mint az egyszerű zárak esetében. Különféle magasságokban találhatóak meg azok a görgők, nyelvek és kampók, melyek a biztonságról gondoskodnak. Fa és műanyag ajtók esetében egyaránt alkalmazhatóak e zárak.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a méretek pontos ismeretét. Többpontos zárak esetében könnyen rossz méretet választhatunk, ezért vásárlás előtt törekedjünk a pontos mérésre. Többféle műveletre is érdemes felkészülni egy többpontos zár esetében, ezért a szakemberek is azt javasolják, hogy hasznos lehet laikusként profi segítséget kérni. Természetes, hogy a maximális biztonságra törekszünk privát szféránkat illetően, ezért a megfelelő zárválasztás kiemelt jelentőséggel bír.

Vannak olyan zárak is, melyek kódkártyával másolhatóak, így nem fordulhat elő, hogy illetéktelenek is bejutást nyernek otthonába. A kódkártyás megoldás akkor is segítséget jelent, ha az összes kulcsot elvesztette, és mielőbb pótolni szeretné azokat. Az elektromos panellel rendelkező ajtóknál elektromos zár szolgálja a nyitást és a zárást, ami még inkább biztonságossá teszi a zárhasználatot. A tapasztalatok azt mutatják, hogy legyen szó akár többpontos zárakról, akár elektromos típusoktól, az illetéktelen behatolók nem igen kedvelik ezeket. Tovább nehezíthetjük a behatolók feladatát akkor, ha kamerarendszerrel is felszereljük az otthont, valamint gondoskodunk az erkélyajtók és az ablakok megfelelő védelméről is.

Nem mehetünk el a lakatok kérdései mellett sem, melyek a melléképületek esetében ideális választásnak bizonyulnak. A mai kor embere minden korábbinál gyakrabban választja az online rendelés kényelmét. Ez akkor sincsen másként, ha zárakról és biztonságtechnikáról van szó. Ismerje meg a napjainkban népszerű zárakat, amelyek teljes biztonságot és védelmet nyújtanak otthona és értékei számára!

A többpontos zárak segítségével – ahogyan azok nevéből is adódik-, több ponton záródó, s ez által sokszoros védelmet biztosító megoldásra eshet választása, mely már számtalanszor bizonyította megbízhatóságát. Zárválasztásnál ne adja alább a legjobb minőségnél!