Minden projekt és feladat egy helyen fejlett projektmenedzsment szoftverrel

Ebben a bejegyzésben azt a fenntartható működést és munkamenetet igyekszünk megvilágítani, ami egy fejlett projektmenedzsment szoftver segítségével válhat valósággá. Tesszük ezt azért, mert számos vállalkozásnak volna égető szüksége ilyen típusú megoldásra.

Megmutatjuk, mennyi probléma forrása is lehet a nemkívánatos kapkodás és sietség. Majd pedig azt is reflektorfénybe helyezzük, hogyan is tud segítséget nyújtani egy projektmenedzsment szoftver a hibák kiküszöbölésében.

Miért komoly probléma, ha egy cégen belül túl sok szoftvert használnak a feladatkezeléshez?

Az ilyen típusú munkamenet többféle kellemetlenség forrása is lehet. Eleve plusz munkaidőt vesz el, amíg egy-egy dolgozó a különféle szoftverek kezelőfelületein próbálja összefésülni, hogy melyik projekt épp hogy áll, kinek mi az aznapi feladata.

Mivel sok munkaóra ég el így havi szinten, akaratlanul is csúszik maga a munka, beleértve az érdeklődők és az ügyfelek kiszolgálását. Kicsit olyan ez, mintha egy 30 éves autóval szenvednénk a külső sávban.

Ha a konkurencia már korszerű projektmenedzsment szoftvert alkalmaz, mosolyogva hagy minket faképnél. Ezt nem célszerű megvárni.

Egy fejlett projektmenedzsment szoftverrel így nézhetnek ki a munkanapok

Amikor minden feladat és kommunikáció egy helyen elérhető, akkor megszűnik a zűrzavar, nem kell többet zsonglőrködni a különféle szoftverekkel. Ha pedig mindenki számára egyértelműek a teljesítésre váró feladatok, akkor a határidő előtt történő teljesítésre is megnyílhat a reális esély.

Persze amikor a modern projektmenedzsment szoftver használatába mindenki belemelegszik, akkor jön csak a java. Egyszerre annyi plusz kapacitás szabadul fel, hogy hirtelen el lehet kezdeni előre tervezni.

Nincs több tűzoltás és késve teljesített megbízás. A szervezeten belüli feszültséget és extrém stressz szintet felválthatja a rend, a nyugalom és a strukturáltság.

Korszerű projektmenedzsment szoftvert használva a hibázás esélye is minimalizálható

Mindenki ismeri azt a tarthatatlan állapotot, amikor egy komplett csapat kétségbeesetten kapkod. Ilyenkor egész egyszerűen kizárt, hogy ne érkezzen előbb vagy utóbb komoly hiba, ami akár egészen fájó összegbe is kerülhet a cégnek.

Pontosan ez a tarthatatlan állapot kerülhető el a korszerű projektmenedzsment szoftverek használatával. Nem is nehéz belátni, hogy miért. Ha nincs kapkodás, mindenki ismeri a feladatát, akkor könnyebb tartani a határidőket is.

Ha pedig nincsenek S.O.S. munkák, minden terv szerint és rendben zajlik, akkor nem is kell extrém magasra kapcsolni a munka ritmusát. Ilyenkor pedig mindenki figyelhet a precíz és pontos teljesítésre, vagyis a hibázás esélye is minimalizálható. Mindenki jól jár így, hiszen szervezeten belül nyugodtabb körülmények között mehet a munka, az ügyfél pedig minőségibb kiszolgálást kap.