Melyik a legjobb padlószigetelés?

Megtaláltuk a legjobb minőségű és leghatékonyabb padlószigetelési technológiát, amely nemcsak jó, de környezetbarát is. A farostlemezekből és kender- vagy szalmagyapotból előállított szigetelőréteg csökkenti a ház lábazati hőveszteségét, és a károsanyag-kibocsátása is csupán töredéke a műanyag alapú eszközökéhez képest.

Ha Önnek és családjának fontos a környezettudatosság, és az egészséges – akár műanyagmentes – otthon, akkor mindenképpen érdemes a természetes alapanyagokkal számolnia. Az építkezés kivitelezése gyors, egyszerű és tiszta. A moduláris elemek alkalmazása – amelyeket high-tech eljárással gyártanak – lehetővé teszik a precíz kivitelezést. Ezzel csökkentheti az építkezés kényelmetlenségeit, és az eredményekkel is sokkal elégedettebb lesz.

Napjainkban nemcsak vágy, de előírás is a jó épületszigetelés. A passzívházak és aktívházak egyre nagyobb teret nyernek. Ezek esetében már nemcsak a kedvező energetikai mutatókkal mérik a hatékonyságot, hanem a természetbarát alapanyagok felhasználásának mértékével is.

A padlószigetelés legfontosabb tényezői

Ha jó minőségű rendszert telepítünk, akár 2-3 fokkal is növelhetjük az alap hőérzetet. Így ez energiamegtakarításhoz vezet. Azt ajánlanánk Önnek, hogy felejtse el a hungarocellt, ha hőszigetelésbe fog. Inkább fedezzen fel természetes alapanyagokat, mert nemcsak rövid távon, hanem hosszú távon is többet spórolhat velük.

Egy farostrendszernek az általános élettartama hosszabb a legkeményebb műanyagokénál is. Tehát hosszú távú befektetésnek ideális. Nem bocsát ki mérgező gázokat, és nincsenek káros, belélegezhető bomlástermékei. Emellett, az életciklusát követően szinte 100%-ban újrahasznosítható, hiszen élő anyagokból készült.

Ne feledje, hogy egy jó hőszigetelés lépésálló és hangszigetelő is. Ha Ön is arra vágyik, hogy az otthona kényelmét maximálisan kiélvezhesse, akkor ne féljen a természetes alapanyagok alkalmazásától. A fa, bármennyire ősi, a jelen legfejlettebb építéstechnológiái is előszeretettel alkalmazzák. Nemcsak padlón, hanem tetőn, homlokzaton, kültéri és beltéri felületen is hatékonyan használható ez a technológia. Alkalmazza Ön is az otthonában.

Számos gyártó és szakember hirdeti a legjobb és hatékony megoldásokat, de szerintünk az igazán hosszú távú és fenntartható technológia már az ember előtti időkben is létezett a Földön. A fa és egyéb növényi építőanyagok szerkezete, tartása, időtállósága révén a legjobb anyagnak minősültek az évezredek során és ma is.

Nincs is jobb a természetes faburkolat gazdag textúráját élvezni a talpunk alatt, miközben elfog a természetesség melengető érzése. De egy felújítás vagy építkezés után, ami a padló alatt található, azt már szabad szemmel nem láthatja senki. Azt csak Ön fogja tudni, hogy az egészséges és környezetkímélő utat választotta. És mindeközben az eljövendő generációkról is gondoskodik.