Megérdemled álmaid hálószoba-garnitúráját

A hálószoba-garnitúrák leginkább azt a célt szolgálják, hogy összhangban legyen a hálószobád. A dizájnelemeket tekintve legjobb, ha teljes kollekciókat nézel meg és azokból vásárolsz, hogy a hálószoba-garnitúrád csodaszép és ízléses legyen.

Azt ajánljuk, hogy minden esetben tervezz előre. Tervezd meg, milyen hálószobát szeretnél, és nagyjából mekkora méretű bútorok férnek el a hálószobában. Ha utólag rájössz, hogy nem fér el a hálószoba-garnitúra, akkor már elég nehéz lesz más bútort választani.

Egy kis tervezéssel elkerülhetők a kellemetlenségek, és ha tudod, mit akarsz, akkor a tökéletes hálószoba-garnitúrát biztosan meg fogod találni. Azt is vedd figyelembe, hogy milyen textíliákat szeretsz, és miket fogsz legtöbbször használni, az alváskiegészítők vagy akár a matrackeretek is fontos részei lehetnek a hálószoba-garnitúrádnak.

A fehér színű ágyneműk biztosan minden ágyhoz megfelelnek majd, de ha színekben gondolkozol, akkor komplementer színeket keress. Például a barna árnyalatai és esetleg egy kis arany is szóba jöhet. Vagy ha a kékre buksz, akkor annak szinte összes árnyalatában választhatsz hálószoba-garnitúrát és ágyneműket is. Sőt a barna és a kék is remekül kiegészítik egymást. 

De ez csak egyetlen példája az ízléses hálószoba-garnitúráknak. Válassz ízlésed szerint, hiszen a lényeg, hogy a legjobb élményt nyújtsa számodra a bútor, amiben életed egyharmadát el fogod tölteni… alvás közben.

Nem ajánljuk a tükrös garnitúrákat, hiszen a hálószobában a nyugalom és pihenés a fő. Ha mégis tükröt szeretnél a hálószobádba, akkor olyan helyre tedd, hogy ne legyen látható az ágyból. Ez nem feltétlenül Feng shui lakberendezési tanács, de mindenképpen vedd figyelembe, hogy nyugodtan tudj aludni.

Azt ajánljuk, hogy válassz egy diszkrét megjelenésű hálószoba-garnitúrát, és inkább a szoba falát lásd el valamilyen karakteresebb színnel. Ez a szín az ágyneműn is ízlésesen visszaköszönhet.

Mekkora hálószoba-garnitúrát válasszak?

Azt ajánljuk, hogy ne zsúfold túl a hálószobát, hiszen a nyugalmat és pihenést negatívan befolyásolhatja a sok bútor és a túl sok vonal és idom. A “kevesebb több” alapon találj olyan garnitúrát, amelyben az éjjeliszekrény nem túl nagy, de elég hely van rajta és benne, hogy minden szükséges tárgynak meglegyen a helye.

Bizonyára azt szeretnéd, hogy ha egy fáradt nap után ágyba fekszel, akkor minden szép katonás rendben őrizze álmodat. Ezért meg kell adni a módját a dizájnnak és a belső terek berendezésének. Ez alól nem lehet kivétel a hálószobába helyezett hálószoba-garnitúra sem. 

Mit vegyél figyelembe?

Ha kerek formák vagy szögletes vonalak tetszenek, akkor keresd meg a tökéletes bútordarabokat. Ha extrém színekre vágysz, akkor jól fontold meg, mit választasz. Ha az egyszerűség a gyengéd, akkor próbáld meg fűszerezni a hálószobád atmoszféráját egy szép festménnyel vagy lámpával. És már kész is a tökéletes hálószoba. Jó alvást kívánunk!