Lehet még olcsón találni társasjátékokat

Sokan talán el sem tudják képzelni, hogy mekkora élményt jelenthet egy barátokkal közösen eltöltött játék est. Ilyenkor előkerülhetnek a „jó öreg” társasjátékok, amiknek a szabályát már szinte kívülről fújjuk, ám érdemes lehet időként beszerezni néhány újdonságot is. Az igazi klasszikusnak számító „Gazdálkodj okosan!”, vagy „Monopoly” garanciát jelenthetnek a vidám hangulatra, és a „vérre menő” küzdelemre, ám egy idő után szükség lehet más szabályrendszerű társasokok felfedezésére is.

Amikor ajándékozásról van szó, gyakori probléma szokott lenni, hogy nem tudjuk, mivel lephetnénk meg az ünnepeltet. Egy társasjáték remek meglepetés lehet bárkinek a családban, vagy épp baráti társaságban, kortól és nemtől függetlenül! Nem csak a megajándékozottat tudjuk boldoggá tenni, de garantáltan magunknak is szerzünk vele néhány kellemes órát, amikor majd leülünk, és együtt kipróbáljuk.

Milyen társasjátékot érdemes választanunk? Mindenképpen olyat, amiben látunk kihívást. Egy sima lépegető játék is lehet izgalmas, és a gyerekek sokáig élvezni szokták, ám rövid időn belül unalmassá válhat az idősebb korosztálynak. Éppen ezért fontos az, hogy olyan társasokat vegyünk akár ajándékba, akár saját részre, amelyek kicsit megtornáztatják az agyunkat. A klasszikus társasjátékok esetében egymás ellen játszhatunk, melyhez általában egy dobókocka, egy tábla, pár bábu, esetleg még néhány kártya állnak a rendelkezésünkre.

Ezeknél a játékoknál az egyéni győzelem a lényeg, mely általában sok nevetéssel, ritkább esetben vitával jár. Kicsit eltérő játéknak tekinthetőek a kooperációs társasok, melyben már nem egymás ellen kell küzdenünk a nyerés érdekében, hanem egy igazi csapatot kell alkotni, akik egy megfelelő stratégiát dolgoznak ki, hiszen csak együttes erővel zárhatják a játékot győzelemmel. Nehéz lenne megmondani, hogy melyik típus a jobb, és népszerűbb, talán maradjunk annyiban, hogy mind a két verziónak meg van a maga szépsége és varázsa. Ízlés és kedv kérdése lehet, hogy épp melyikért nyúlunk a polcra.

Társasjáték vásárlásakor, akár csak szinte mindenhol az életben, sokan az árat is figyelembe veszik, mikor döntenek. Nincs is ezzel baj, hiszen mindenki örül, ha egy jó akcióval spórolni tud. Ha az ember jó helyen keres társasjátékokat, akkor még a pénztárcája se fogja megbánni. A linkelt oldalra kattintva olcsóbb árkategóriájú darabokra is bukkanhatnak a társasok szerelmesei. Minden játékhoz található leírás is, így nagyjából képben lehetünk a szabályokkal, és könnyebben el tudjuk dönteni, hogy melyiket válasszuk a sok közül. Ami még segíthet a kiválasztásban, az a korábbi vásárlók értékelései, melyek szintén megtalálhatók a társasok többségénél. Ne feledd, egy olcsó társasjáték is lehet nagyon izgalmas, nem csak a magasabb áron kínáltak!