Klímaszerelésre van szükségem, milyen árakra számíthatok?

A klimaszakaruhaz.hu-hoz hasonló weboldalakon mindig megnézheti, hogy milyen költségekkel kell számolnia, ha klímaszerelésre van szüksége. A Klímaszakáruháznál a klímaszerelést a szerződött partner végzi, aki évek óta szoros együttműködésben van a szakáruházzal. A cég a megfelelő tanusítványokkal rendelkezik és csak jól képzett klímaszerelő szakemberekkel dolgozik. Egy standard klimaszerelés díja 50 000 Ft + ÁFA, amely tartalmazza a munkadíjat, a szereléshez szükséges anyagokat, az elektromos vezetékeket és a tartókonzolt. Emellett az árban benne foglaltatnak a kábelcsatornák és a 3 méter hosszú réz csővezeték is. A telepítést csak klímaberendezés megvásárlása esetén tudják biztosítani. A csomagon felül szükséges munkákat és egyéb alapanyagokat csak külön díj megfizetése ellenében tudják elvégezni.

A klímaszerelők a telepítéseket munkaidőben végzik, de természetesen lehetőség nyílik munkaidőn túli telepítésre is felár megfizetése ellenében. Az árazás minden esetben egyedileg történik. A szakemberek a kapacitások függvényében tudják elvégezni a szerelési munkálatokat. Az alap szerelési csomag a következőket tartalmazza: egy db falátütés normál téglafalba, a külső, valamint a belső beltéri egység beszerelése maximum 3 méteres hűtött útvonalon, a tartókonzolok rögzítése.

A külső falon történő konzol rögzítése csak akkor szerepel a csomagárban, ha állványozást vagy egyéb alpintechnikai megoldást nem igényel a feladat végrehajtása. A működési és beszerelési határokon belül történik meg a kültéri egység beszerelése. Tartalmazza a csővezetéket, amely maximum 3 méter, a teljes berendezés telepítését és az alapvető funkciók bemutatását, valamint a garanciát 12 hónapra. A garancia nem tartalmazza a gyártói garanciát, ez a beszerelést érinti.

A következő munkálatokért külön díjat számolnak fel, ez a betonfal vagy a téglafal átütése, a 3 méter feletti csővezeték, a kettő vagy annál több falátfúrás, a kábelek lefedése vakolattal vagy egyéb speciális anyagokkal, a cseppszivattyú beszerelése, a speciális rögzítő anyagok használata, mint például a speciális csavarok a vastagabb hőszigetelés esetén. A felmérést minden esetben szakember végzi el és azt a berendezést kínálja, amely a helyiség adottságai alapján a legideálisabb.