iPhone: a telefongyártás úttörője

Biztosan sokan emlékeznek arra az legendás bemutatóra, amikor Steve Jobs leleplezte az akkoriban teljesen egyedinek számító készüléket. Az első iPhone 2007-ben látta meg a napvilágot. Már akkor is léteztek egyedi telefonok, de ez merőben más volt.

Az akkor még méretesnek számító kijelzőre mindenki felkapta a fejét, nem beszélve arról, hogy ez volt az első, valóban használható érintőképernyős telefon, amin gyerekjáték volt megírni egy üzenetet. Ekkor indult világhódító útjára az iPhone, amely mára egy ikonná nőtte ki magát a telefongyártás terén.

A készülékek minden tekintetben a prémium kategória képviselői. Ez nemcsak az anyaghasználaton és a kifogástalan összeszerelésen látszik, hanem az árcédulán is. Ez az egyik leggyakrabban emlegetett negatívum, amiket az iPhone-nal szemben fel szoktak hozni, hogy drága.

Volt időszak, amikor ezek voltak a legdrágább okostelefonok, de már Androidos berkekben is akadnak olyan modellek, amik meghaladják az iPhone-ok árát. Mégis sokan elkötelezték magukat az Apple termékek mellett, mert ezekkel egy olyan hatékony, digitális infrastruktúrát alakíthattak ki, amire eddig még nem volt példa a piacon.

Hol tart jelenleg az iPhone?

A készülékek még mindig elég megosztónak számítanak. Van, aki odavan értük, míg mások már régen nem látják bennük azt az innovációt, amivel olyan sokakat megfogtak. Tény, hogy a mobilgyártás terén, manapság már nehéz újat mutatni, és ezt az Apple sem tudja valami jól leplezni.

Az iPhone X megjelenésekor a hangsúlyt a Face ID kapta, a 11-es marketingjét a kamera köré építették és jelenleg az iPhone 12-es debütál, amit egyesek 11 és félnek gúnyolnak. Nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy olyan nagy megoldásokat valóban nem tartalmaz.

Természetesen megkapta a legújabb A14 Bionic processzort, ami a rajongóknak valóban jó hír lehet, de az átlagfelhasználónak ez csak még egy ok, amitől drágább a készülék. Mindent összevetve leginkább azoknak éri meg a befektetést, akiknek hiányzott a szögletes formavilág és akik szeretnek profi szinten telefonnal fotózni, videózni.