Így dolgozik egy sikeres barber shop

Magyarországon is elképesztően népszerűvé váltak az úgynevezett „barber shopok”. A profi hajvágás mellett a szakállápolásra is kiemelt figyelmet fordítanak ezek a szalonok. Mivel azonban rengeteg hely közül választhatnak már a potenciális vendégek, minden nap egy kihívás egy barber shop számára az ilyen éles verseny mellett: a profin elvégzett munka alapnak számít, a sikerhez pedig egyéb megkülönböztető előnyök is szükségesek.

Egy barber shop-nak tehát ugyanúgy meg kell találnia a saját stílusát és egyéniségét, hogy új vevőket csábítson be, és megtartsa a jelenlegi törzsvendégeit.

Mitől lehet sikeres egy barber shop?

Egy barber shopnak olyan légkört kell teremtenie, ahol a vendégek picit leengedhetnek, és érzik, hogy ez a szolgáltatás most tényleg róluk szól.

A profi munka egy dolog, de nem szabad, hogy „gyártósor” benyomást keltsen a szalon: az A76 barber shop szerint a jó hangulat is hozzájárul ahhoz, hogy elégedetten távozzon valaki a haj- vagy szakállvágást követően. Külön érdekesség egyébként ennél a barber shopnál, hogy kizárólag női borbélyok dolgoznak itt: nem véletlen becézik őket „barber királynőknek”.

A személyzet laza, barátságos stílusa egy olyan hozzáértéssel párosul, aminek hála már arc és fejforma alapján meg tudják találni a megfelelő fazont. És persze az is segít, hogy helyben el lehet fogyasztani egy jó sört vagy whiskyt (de persze kávét is kérhetnek a kocsival érkezők).

Végül is azért is keresnek fel egy profi férfi fodrászatot vagy barber shopot a betérő vendégek, hogy adjanak magukra, és jól érezhessék magukat egy olyan frizurával és szakállal, amit tökéletesen passzol az ő stílusukhoz. És persze az sem utolsó szempont, hogy minden férfi vonzó szeretne lenni a nők szemében: ehhez pedig értelemszerűen még több segítséget tud nyújtani egy barber királynő. Mondhatni igazán hozzáértő személy gondoskodik itt a megfelelő haj- és szakállápolásról!

Ezek a tényezők is hozzájárulhatnak egy barber shop sikeréhez

Egy olyan barber shop, ami már-már művészetté tökéletesítette a munkáját, és kiemelt figyelemmel áll hozzá minden egyes vendéghez már sokkal nagyobb valószínűséggel lehet sikeres. Ha az emberek nem kötelezettségként, hanem afféle kikapcsolódásként, programként tudnak tekinteni a haj és szakállvágásra, akkor máris könnyebb visszatérő vásárlókat szereznie egy barber shopnak.

Persze mint minden más cégnél vagy étteremnél a szervezettség is nagy szerepet játszik az borbély szalonok sikeres mindennapi működésében. Az online foglalási rendszert alkalmazó barber shopok sokkal könnyebben el tudják kerülni az esetlegesen felmerülő csúszásokat. Ráadásul mivel csupán pár kattintással is lehet időpontot foglalni, így az új vendégek számára sem tűnik olyan körülményesnek a foglalási folyamat.

A sikerhez persze hozzátartozik egy jól összerakott weboldal is, ami egyszerre tud vonzó és átlátható lenni: a visszatérő vásárlók már tudják, hogy minőségi munkára és kellemes hangulatra számíthatnak, de az új vevőknek muszáj meggyőző tartalmat nyújtani: az első benyomás itt is kulcsfontosságú.