Hogyan tartsuk tisztán a telefonunkat?

Egy napi használatban lévő eszköz higiéniája ne legyen az utolsó!

Sokakban fel sem merül, mennyire fontos, hogy megfelelően gondoskodjunk egy mobileszköz tisztaságáról, pedig a saját érdekünk, hogy ne feledkezzünk meg róla. Manapság a fülünk helyett szinte a kezünkhöz nőttek ezek a készülékek, amiket az utcán, a mosdóban, az ágyban fekve, de még kirándulás közben is gyakran nyomogatunk.

A telefontok sok mindentől megvéd, de a betegségektől nem, pedig ezt a tartozékot szintén nem túl sűrűn szoktunk tisztítani. Éppen ezért, ha szeretnék, hogy a tömegközlekedés alatt, a munkahelyünk liftjében, a boltban, vagy a hétköznapok során igazából bárhol megsimogatott, megnyomogatott felületek nem okozzanak gondot az egészségünkben, akkor néha tisztítsuk ki a készüléket és a telefontokot is. És persze ne használjuk a konyhában főzéshez receptet nézegetni, ha előtte a fürdőszobában is velünk volt.

A tisztítást úgy tudjuk megvalósítani, hogy egy rövid időre kikapcsoljuk a készüléket, levesszük róla a tokot, és mindkettőt kipucoljuk. Ez nem tűnik túl bonyolult feladatnak elsőre, ellenben arra érdemes figyelni, hogy mikroszálas kendőt használjunk, amikor a kijelzőt tisztítjuk, hogy azt ne karcoljuk össze. Ezen túl viszont egy fertőtlenítőkendő, illetve egy erre a célra használt rongy tisztítószerrel, nem túl sokkal persze, tökéletes lesz.

A lecsupaszított telefont néhány percig hagyjuk száradni, és addig fordítsuk figyelmünket például a szeretett iPhone tok irányába. A tok esetében kicsit könnyebb a dolgunk, hiszen azok általában strapabíróbbak a telefonunknál. Ezt a műveletet nem árt minél gyakrabban elvégezni, mindössze néhány perces a kivitelezése, és amellett, hogy a tok esztétikusabb marad, elkerülhetjük az elkerülhetőt.