Hogy micsoda? Kifordítható polip?

Te is találkoztál már a játékboltok polcain a kifordítható polippal? Lehet, nem is érted, hogy mitől annyira népszerű, hogy szinte minden gyermek akar magának egyet?! Mi most megadjuk a választ, hogy miben rejlik a kifordítható polip imádata, és hogy hogyan is jutott el ebbe a pozícióba.

A TikTok varázsa

Mivel a kifordítható polip egyre nagyobb népszerűségnek örvendett a TikTokon, így nem meglepő, hogy a vásárlási kedv is megnőtt iránta. Pedig alapvetően semmi különlegesebb nincs ebben az apró és kedves plüssfigurában, mint az, hogy kifordítható. Ez alatt azt kell érteni, hogy a polip rendelkezik egy másik oldallal is, ami más színű, és egyben a rajta lévő arc is más érzelmet fejez ki. 

Pont ennek a tulajdonságának köszönheti a plüsspolip a népszerűségét, mivel a gyerekek kedvükre forgathatják, ezáltal pedig remekül kifejezhetik az aktuális hangulatukat. Mivel sok gyerek zárkózott, ezért ez a kis plüss nagyon jó szolgálatot tehet abból a szempontból, hogy könnyebben a tudomásunkra hozzák az érzéseiket. Ha pedig ez megvolt, akkor utána itt az ideje, hogy beszélgessünk arról, hogy éppen miért érzi nagyon jól vagy éppen rosszul magát. 

Persze a polip nagyon hasznos lehet akkor is, ha a gyermeknek éppen nincs kedve beszélgetni, de mondjuk válaszolna a kérdésre, hogy éppen milyen napja volt. Arra is hatékony eszköz, hogy a gyermek megtanulja kifejezni az érzéseit, főleg abban az esetben, ha különben nehezen beszél róluk. 

Hol kapható?

A népszerűség első hullámát meglovagolva igazán nehéz volt beszerezni ezeket a plüsspolipokat, hiszen minden esetben egy külföldi oldalról kellett rendelni őket. Persze ahogy telt az idő, hazánkban is elismerték, hogy meglehetősen népszerű ez a kifordítható polip, így most már a legtöbb webáruházban és játékboltban hozzájuthatunk egyhez. 

A plüsspolip legnagyobb szerencséje, hogy jókor került elő. A COVID ingerszegény időszaka alatt a fiatalok nagy része leginkább a digitális felületeken volt elérhető. Éppen ezért sokan olyan programokat is használtak, amit korábban nem, így a videók nézése közben megismerkedhettek a kifordítható plüsspolippal. Ennek hatására nem ritka, hogy úgy fejezik ki magukat, hogy a megfelelő hangulatra fordítják a polipot, majd azzal figyelmeztetik a családot arra, hogy éppen milyen lábbal keltek fel. 

Ha még mindig dilemmázol, hogy hol szerezd be a kifordítható plüsspolipot, akkor mindenképp nézz körül a Játéksziget TikTok sztárjai kínálatában, hiszen ott többféle színből választhatsz, hogy mindenképp a gyermekednek leginkább tetszőt vidd haza. Persze ha beszereztél egy kis polipot, akkor ne felejtsd el, hogy a gyermek ezzel fogja jelezni a hangulatát, azaz tudhatod, mikor vár rád egy kiadós beszélgetés.