Hajformázás férfiaknak

Ha magunk elé képzeljük az átlagos férfit, kevésbé tesszük ezt egy fodrászkellékeket forgalmazó boltban, miközben a különböző hajformázók között válogat. Azt gondoljuk, hogy a boltban leemel egy tubust, ami vélhetően jó a testre, a hajra és az arcszőrzetre is, majd robog tovább. Néhányan biztosan ismernek egy hajformázót John Travolta jóvoltából, aki a Grease – magyarul Pomádé című filmklasszikusban parádézott és hanyag mozdulattal simította hátra a haját – pomádéval.

A fiatalabbaknak talán eszükbe jut a Made in Hungária című magyar film is, amiben a kissé unszimpatikus szereplő az autószerelő műhelyben valamilyen fekete, olajszerű kotyvalékkal varázsolt magának koromfekete, belőtt frizurát. 

Ezt a vonalat viszik tovább a különböző gyártók a minőségi hajformázókkal, amelyeket férfiaknak terveztek. Az igényes férfi manapság gondot fordít arra, hogy megjelenése a lehető legtökéletesebb legyen, ideértve a haját is. És nem a piperkőc, nőket megszégyenítő tollászkodásra gondolunk, hanem a mindennapi élethez szükséges ápoltságra.

Hajformázási kisokos

A legegyszerűbb hajformázó termék férfiaknak a zselé. Viszonylag ragadós, folyékony állagú dologról van szó, ami erős tartást ad a hajnak. Formázáshoz kitűnő, azonban elég könnyen elrontható a frizura, ha valaki hirtelen beletúr a hajába. A haj fényes, erős hatást kelt tőle.

A paszta szilárdabb állagú anyag, amellyel remekül lehet extrém kiemeléseket – mint taréj – készíteni. A frufru kialakítására is alkalmas. Erős tartást, igen határozott formát ad a hajnak, miközben fényessé teszi, táplálja és energetizálja.

A brillantin a haj természetes fényét hivatott kiemelni. Természetesen rendezett hatást kelt, akár hosszú haj formázásához is kiváló. 

A hajlakk a formázás végén tartósságot ad a frizurának, hajkefével könnyen el lehet távolítani a maradványait a hajból. Mindig száraz hajon kell használni.

Haj és stílus

A férfiak esetében a haj formája meghatározza viselője stílusát. A férfiak sokkal ritkábban vetemednek a hajszínük vagy -formájuk megváltoztatására. Nagyon jellegzetes frizurák vannak, amelyek már-már védjegyként funkcionálnak. A vágás, formázás állandó, akárcsak a fodrász, barber is. 

Időnként egy-egy kisebb változtatás azért tud frissíteni a külsőn. Ezért jó, ha több hajformázó van otthon, hiszen egy őrült bulihoz illik egy markáns taréj, de a munkamegbeszéléshez inkább a természetes hatást keltő brillantin lesz megfelelő. A randevú pedig hanyag eleganciát vagy tökéletesen zselézett fürtöket kívánhat. 

Hol lehet beszerezni?

Ahogyan a világon szinte mindent, a férfi hajformázókat is be lehet szerezni a weben. A gyártók többnyire a nagyközönség számára is elérhetővé teszik a professzionális termékeket, így a barner szalonok minősége otthon is élvezhető. 

Egy-egy látogatás a szalonban azért nem árt, hiszen a szakember tudja megmondani, mit érdemes használni – és hogyan.

   
loading...