Ezért jó választás egy rozsdamentes mosogatótálca

Ha létezik klasszikus a mosogatótálcák között, akkor a rozsdamentes változatok mindenképpen ide tartoznak, ez pedig nem véletlen. Számos olyan előnye van ugyanis ezeknek a berendezéseknek, amelyek miatt a legtöbb konyhába ez a típus kerül be. Megmutatjuk, mi minden szól mellettük!

A rozsdamentes mosogatótálcákról első körben sokaknak egy bádog tálca jut eszükbe, pedig ma már számos nagyon strapabíró és dizájnos változata létezik ezeknek a konyhai berendezéseknek. Kedvező áruk mellett ugyanis stílusosak és praktikusak is.

Könnyű tisztítani a felületüket

További igen nagy előnye a rozsdamentes mosogatótálcáknak, hogy remekül ellenállnak a hőnek és a bele kerülő ételmaradékoknak is, higiénikus tisztításuk pedig gyerekjáték. Ezáltal pedig egy komolyabb vendégsereg távozása után is hatékonyan és gyorsan el lehet tüntetni a mosatlant. Így ha végzett a mosogatással, néhány mozdulattal már újra makulátlanná is varázsolhatja a tálcákat és élvezheti a rendet, a tisztaságot. Az egyetlen dolog amire érdemes odafigyelni az a vízkőlerakódás, ám ha ennek elejét veszi, ez sem okozhat problémát.

Strapabíró

Ezek a rozsdamentes acélból készült mosogatómedencék gyakorlatilag elpusztíthatatlanok. Jellemzően több évtizedes használat során sem keletkezik rajtuk a karcolásoknál nagyobb sérülés még akkor sem, ha napi igénybevételnek vannak kitéve. Állják a forró folyadékot, és az sem gond számukra ha odakoppan az oldalukhoz egy nagyobb edény. Így biztos lehet abban, hogy hosszú távú befektetésre tesz szert, ha ilyen verziót választ a konyhájába.

Kedvező ár, magas minőség

Igen ritkán fordul elő az, hogy valami kedvező ára ellenére magas minőséget képvisel. Ugyanis már a legolcsóbb, alsó kategóriába tartozó rozsdamentes mosogatótálcák is tökéletesen alkalmasak a feladatuk maradéktalan ellátására. Ám ha kicsit többet is rászánna a konyhai mosogatóra, akkor már kifejezetten stílusos típusokat is talál, amelyek vastagabb anyagból készülnek, így ellenállóbbak a külső behatásokkal szemben.

Létezik zajcsillapított típus is

Bár a klasszikus rozsdamentes mosogatótálcák használata alapvetően igen nagy zajjal jár, létezik már közöttük úgynevezett zajcsillapított változat is, amely egyrészt vastagabb anyagból készül, másrészt pedig a gyártás során kívülről kap egy olyan védőborítást, amely tompítja a fém evőeszközök landolásának hangját és nem zeng majd az egész ház akkor sem, ha belekerül egy lábas vagy egy tányér a medencébe.

Mire érdemes figyelni a vásárlás során?

Bármilyen „extrát” is választ a mosogatómedencéhez, alapvetően egyetlen dologra fontos odafigyelni a vásárlás előtt. Ez pedig a CNS betűkóddal jelölt króm-nikkel-acél ötvözet jelenléte. ezt jelöli a CNS rövidítés a leírásban. Általános konyhai használatra a 18/8 és 18/10 értékűek alkalmasak, amely számok a króm és a nikkel tartalomra utalnak. Utóbbi a rozsdamentességért felel, így ha esetleg a csomagoláson jelölt érték nulla, nem érdemes megvenni, hiszen a medence hamar elszíneződhet, rozsdásodásnak indulhat és elveszítheti az esztétikáját. Ha a számok megfelelőek, más csak a megfelelő stílust és kialakítást kell kiválasztani és máris megvásárolhatja álmai konyhájába a tökéletes mosogatótálcát.

Számos különböző dizájn

A rozsdamentes acél mosogatók között számos különböző típus létezik ma már, így mindenki megtalálhatja a konyha stílusához leginkább passzoló verziót. A klasszikus mellett léteznek például tükörfényes és selyemfényű medencét is, amelyek nagy gyakorlati előnye például az, hogy kevésbé látszanak a megszáradt vízcseppek a felületükön.

Látható, hogy számos előnye van ezeknek a rozsdamentes mosogatótálcáknak, amelyeket vétek nem kihasználni egy konyhában. Különösen olyan helyen, ahol gyakran készül valami finomság a tűzhelyen és nem ritkán érkeznek vacsoravendégek. Hiszen ha valami, akkor ezek a berendezések bírják a strapát és hosszú távon megőrzik a szépségüket.