Erősítsd a körmöt selyemszállal!

A természetes köröm megerősítése néha nagyon megkönnyíti a mindennapi életünket, így érdemes vele foglalkozni kicsit speciálisabban is. Lássuk, hogy mit kell tudni a selyemszállal megerősített körmökről!

A technika alapjai

Az első és legfontosabb a megfelelő elkészítéshez az alapozás, ami minden esetben elengedhetetlen a tökéletes és igényes munkához. A tip helyes felhelyezése sem jelenthet gondot manapság, sőt a legtöbben úgy képzelik el a stabil körmöt, hogy az oly sokat látott C íves körömmel azonosítják. Ám előfordulhat olyan eset, hogy erre nincs lehetőség, mert mondjuk a vendég nem kér a körmére plusz magasságot, így ebben az esetben is meg kell tudni oldani a kérést. Sőt, találkozhatunk az óraüveg körömmel, ami egy olyan deformitás, hogy építés nélkül is túlságosan magas a köröm íve. Ebben az esetben a legkevésbé sem érdemes még tetézni, így megint a C ív nélkül kell megoldani az építést. 

A selyemszál-megerősítéssel készült természetes köröm azt jelenti, hogy maga a köröm átlátszó anyagból készül, és ebben a szabadszél íve követi a természetes köröm mosolyvonalát, legyen az egyenesebb vagy éppen íves. A selyemszál-megerősítés arra szolgál, hogy a kritikus pontokon megelőzzük az esetleges sérüléseket, repedéseket. Ha meg szeretnénk előzni a törést, akkor a megfelelő pontokra kerüljön a selyemszál, míg ha már bekövetkezett a repedés, akkor a tört pontokra kell helyezni, így biztosan nem reped tovább. 

A C ív kiváltása

Az egyéni preferenciák szerint érdemes eljárni, hiszen van, amikor nem igénylik a C ívet a vendégek, de ilyenkor minden esetben a teljes körömre kell, hogy kerüljön a selyemszál. Ez azt jelenti, hogy a hátsó és az oldalsó sáncok elé kell helyezni, nem csak a köröm közepére. Fontos, hogy mindig az adott körömhöz mérjük, majd annak megfelelően formázzuk a selyemszálat. Így lehet tökéletes a végeredmény, hiszen a későbbi formázás, reszelés során, amennyiben túl közel van a sáncokhoz, akkor lereszeljük róla az anyagot, és ki fog lógni. Ez pedig egyáltalán nem esztétikus. 

Egy vékony réteg zselébe kell, hogy érkezzen a méretre vágott selyemszál, majd azt szintén be kell borítani vele. Mivel nem készül el a C ív, így mérsékelten kell zselét használni, de azért nem hagyhatjuk el. Végül már csak a formázás marad a végére.

Ha még nem próbáltad, nem láttál vagy hallottál a selyemszálas megerősítésről, bátran tanuld meg. A StudioFlash műkörmös tanfolyamán többek között ezt a technikát is elsajátíthatod, hogy egy érdekességgel örvendeztesd meg a vendégeidet vagy éppen önmagadat! Minden eszközt, amire a munkához szükséged lesz, megtalálod náluk és még rengeteg alapanyagot és videósegédletet, ha véletlenül elakadnál. Ne habozz, vágj bele még ma!