Az örök klasszikus – a Barbie baba

Szinte minden kislány szívesen játszik Barbie babákkal, több is van nekik, nevet kapnak, sőt teljes személyiséggel ruházzák fel őket a kislányok. A Barbie babák a nőiesség szimbólumai; a velük való játék közben a lányok megtanulják, hogyan kell öltözködni, fésülködni, a mindennapi tevékenységeket végezni. 

A kislányok kedvence 

A Barbie babák már jó néhány évtizede jelen vannak a piacon, és sikerük azóta töretlen mind a kisebb, mind a nagyobb lányok körében, hiszen akadnak köztük olyanok is, akik felnőtt fejjel is gyűjtik a különleges darabokat. Nevét az amerikai üzletasszony, Ruth Handler lányáról, Barbararól kapta.

A Barbie babák mindig is reflektáltak az aktuális trendekre, legyen szó divatról vagy éppen a tipikus foglalkozásokról. Így jelentek meg a boltok polcain az orvos, az újságíró vagy éppen a videojáték-fejlesztő babák. Méretük standard 29 cm, alakjuk kifogástalan, amivel azonban nem mindenki tud azonosulni. A karrierjüket és a személyiségüket tekintve számos Barbie baba található a Szotinál is. 

A Barbie babák típusai

A Barbie babák típusai egyrészt kapcsolatban állnak bizonyos foglalkozásokkal, így ennek megfelelően is vásárolhatók a játékok, de reflektálnak a népszerű rajzfilmekre és mesekönyvekre is, e szerint kapható többek között Télhercegnő vagy éppen Szivárványhercegnő is az úszóbajnok és National Geographic Barbie mellett. A Barbie babák alkotói a szociálisan érzékeny területeket is érintik, akár kerekesszékes Barbie babát is lehet vásárolni. 

Természetesen a Barbie babák esetében is beszerezhetők a játékot még szórakoztatóbbá tevő kiegészítők, mint például autó vagy éppen babaház, nem is beszélve a rengeteg csodaszép ruháról. Sok kislány maga szeretni a ruhákat elkészíteni, ez is jó szórakozás lehet a kicsiknek, miközben a kézügyességük is fejlődik. 

Miért jó, ha a lányok babáznak? 

Számos pozitív hatással tud lenni a kislányok babázása, hiszen a játék közben megtanulják a gondoskodás fontosságát, azonosulhatnak női mivoltukkal, de a kreativitásukat is fejleszthetik, hiszen a Barbie babáknak saját személyiséget alkothatnak. A baba megtanítja a mindennapos tevékenységeket, hiszen játék közben éppen azok a folyamatokat végzi a gyermek, amiket később egyedül kell csinálnia, mint az öltözködés, fésülködés, evés, tehát a baba szocializálja a legkisebbeket, az életre készít fel.